Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı, tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan Side Mahallesi, mecliste 3 milletvekiliyle temsil edilecek. 9 bin seçmeni bulunan mahalleden AK Parti, CHP ve İYİ Parti birer milletvekili çıkardı.

   14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Manavgat'ın Side Mahallesi'nde yaşayan seçmen de sandık başına gitti. Side Mahallesi'ndeki 9 bin seçmen, hem cumhurbaşkanı, hem de milletvekili adayları için oy kullandı. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı, milletvekili kesin seçim sonuçları YSK tarafından henüz açıklanmadı. Kesin olmayan sonuçlara göre Antalya bu seçimde meclise 17 milletvekili gönderdi. Antalya, 6 AK Parti, 6 CHP, 2 MHP, 2 İYİ Parti, 1 Yeşil Sol Parti'den milletvekiliyle mecliste temsil edilecek.

   Kentteki seçim sonuçlarına bakıldığında, Manavgat'ın Side Mahallesi dikkati çekiyor. Nüfus kayıtları Side'de olan 4 milletvekili adayı AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti'den seçime katıldı. Seçim sonuçlarının ardından AK Parti'den Tuba Vural Çokal, CHP'den Aliye Coşar, İYİ Parti'den Aykut Kaya seçilirken, Yeşil Sol Parti'den aday gösterilen Erbakan Tağ ise seçilemedi. Antik kent Side, 3 partiden 3 milletvekili çıkaran mahalle oldu.

   Side Mahalle Muhtarı Osman Tüter, milletvekillerinin uzun yıllardır kayıtlarının mahallede olduğunu, yakın zamanda taşınma durumu olmadığını söyledi. Side'nin hem turizm hem de tarihiyle dikkati çektiğini belirten Tüter, “Artık mecliste mahallemizin 3 partiden 3 milletvekili var. Bu bizim için ayrı bir gurur oldu. Farklı partilerden de olması, renkli ve farklı görüşe sahip seçmenimizin olduğunu gösteriyor. 9 bin seçmenimizle seçime yoğun katılım gösterdik" dedi.

   ANTİK KENT SİDE'NİN TARİHİ MİLATTAN ÖNCESİNE DAYANIYOR

RÜŞTÜ PEKER’E YOĞUN İLGİ RÜŞTÜ PEKER’E YOĞUN İLGİ

   Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya'nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat'ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerine kurulu. Side, MÖ 7. yüzyılda bir yerleşim merkezi oldu. MÖ 6. yüzyılda tüm Pamfilya ile birlikte Lidya Krallığı'nın egemenliğine girdi. Kent, kendi adına sikke bastı. Apollon Tapınağı, Side Amfitiyatrosu, Side Antik Kenti ve Devlet Agorası kentin antik yapıları arasında yer alıyor. 

d5f3648c993920fbbffaa61b1b53e65c40a7637f4da7a0d40b39cc8a2bcfc361cfbd872c798692c0cc5c3543b7124a2e

Editör: ADEM AYDIN