Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Odamız öncülüğünde turizmin önemli bir parçası olan, Antalya ve ülke ekonomisine döviz girdisi ile katma değer sağlayan araç kiralama sektörünün hizmet standartlarını yükseltecek Araç Kiralama Danışmanı S4 Ulusal Yeterlilik çalışmamızı başarıyla tamamladık" dedi.

ce52b49ccc9ab8d59736e766baf4a10a

   ATSO 46. Grup (Taşıt kiralama ve ilgili hizmetler) Meslek Komitesi ve sektörün talebi doğrultusunda araç kiralama iş kolunda, araç kiralama danışmanı olarak çalışanların yeterliliklerini belirlemek, çalışanların bilgi, beceri, yetkinliklerini ölçmek ve sektöre belgeli çalışan kazandırmak amacıyla ATSO öncülüğünde hazırlanan 'Araç Kiralama Danışmanı S4 Ulusal Yeterlilik' çalışması tamamlandı. Araç kiralama sektörüne uluslararası akredite mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan kazandırmak amacıyla çalışmayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ali Bahar, “Taşıt kiralama alanında, araç kiralama danışmanı olarak çalışanların yeterliliklerini belirlemek, bilgi, beceri, yetkinliklerini ölçmek ve belgelendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliği başarıyla tamamladık" dedi.

   ATSO Başkanı Ali Bahar, ATSO ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan Ulusal Yeterlilik  Hazırlama İşbirliği Protokolü kapsamında öneri ve değerlendirmeler sonucunda yeterlilik çalışmasına son şeklinin verildiğini belirterek, “Akademisyenler, uzmanlar, meslek mensupları, sektörü temsil eden dernek, federasyon temsilcileri ve ATSO 46. Grup üyelerinin katılımları sonucunda ulusal mesleki yeterlilik taslağı kamuoyunun görüşüne sunuldu ve tamamlandı. Odamız öncülüğünde turizmin önemli bir parçası olan Antalya ve ülke ekonomisine döviz girdisi ile katma değer sağlayan araç kiralama sektörünün hizmet standartlarını yükseltecek çalışmamız sektörümüze hayırlı olsun" diye konuştu.

   2023'TE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİNDE YER ALACAK

DR. SELIŞIK: HAYVAN YEMİ OLARAK KULLANILAN DARI, PİRİNÇ PİLAVININ YERİNİ ALABİLİR DR. SELIŞIK: HAYVAN YEMİ OLARAK KULLANILAN DARI, PİRİNÇ PİLAVININ YERİNİ ALABİLİR

   Mesleki yeterlilik belgelendirme süreçlerine yönelik teorik ve performans sınav sorularının ve formlarının hazırlanarak son aşamaya gelindiğini dile getiren Başkan Bahar, “Pilot değerlendirme sınavları başarılı şekilde tamamlandı. ATSO'nun öncülüğünde hazırlanan araç kiralama danışmanı ulusal yeterlilik çalışması, Mesleki Yeterlilik Kurumu sektör komitesi tarafından değerlendirilerek MYK Yönetim Kurulu'nun onayı ile 2023 yılı içerisinde ülkemizin ulusal yeterlilik sistem içerisinde yer alacak" ifadelerini kullandı.

   7 ADET ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDIRDIK

   ATSO tarafından Türkiye Yeterlilik Çerçevesine toplam 7 adet ulusal mesleki yeterliliğin kazandırıldığını dile getiren Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü; “ATSO içerisinde uluslararası geçerliliğe sahip akredite mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili olan ATSO MESEM tarafından araç kiralama sektöründe Türkiye'deki ilk mesleki yeterlilik belgelerini de vereceğiz. ATSO olarak ilklerin altına imza atmaya devam edeceğiz. Büyük bir özveri ile hazırlanan bu çalışmada emeği geçen ve katkı sağlayan ATSO 46.Grup Meslek Komitesi Üyeleri Adnan Mazıcı, Hasan Emrah Yavuz, Faruk Sayın, Meclis Üyeleri Cafer Yüce, Ziya Özden Tezgel, Komite Yönetim Kurulu Yetkilisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

   SEKTÖRDE İŞ GÜCÜNÜN HİZMET KALİTESİ ARTACAK

   Araç kiralama sektörünün, 2027'ye kadar yıllık ortalama yüzde 7 bileşik büyümeyle 140 milyar dolar sınırına yaklaşacağının öngörüldüğünü kaydeden Başkan Bahar, “Bu büyümeye doğru orantılı olarak işgücü de nicelik ve nitelik olarak yukarı yönlü bir ivme ile artacak. Günlük araç kiralama, müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulması için her ayrıntının özenle tasarlanması ve tüketicilerin her aşamada tutarlı, müşteri odaklı kaliteli hizmet alması gerekiyor" diye konuştu.

   HAKSIZ REKABET ENGELLENECEK

   Sektörde araç kiralama danışmanlarına yönelik herhangi bir resmi meslek tanımı ve belgelendirme altyapısı bulunmadığına işaret eden Başkan Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sektörde çalışanların farklı sektörlerden transferler veya alaylı olarak yetişen kişiler ile çalışıldığını, sektörde sunulan hizmet kalitesi ve çalışanlar için belirli yeterliliklerin olması gerektiğinin hepimiz farkındayız. Bu amaçtan hareketle, çalışanların uluslararası düzeyde hareketliliğine büyük katkı sağlayacak olup, sektörde haksız rekabeti engelleyecektir. Önümüzdeki dönemde ATSO MESEM tarafından bu mesleki yeterlilikler verilmeye başlandığında, sektörde hizmet üreten firmalarımızın da çalışanlarına bu belgeyi aldırmaları için desteklerini bekliyoruz."

Editör: ADEM AYDIN