Yerel seçimler geçeli 4 yıl oldu, kalan son bir yıl. Peki belediye başkanı ve yönetimi bu süre içerisinde Kaş’ın sorunlarının çözümlenmesi konusunda ne yaptı ne yapıyor? Hiç düşündük mü acaba?

Ben yeni seçildim belediyenin sorunlarını tespit etmeye çalışıyorum diyemez. Çünkü seçilmeden önce İlçemizin tüm sorunlarını bildiğini söyleyen, iktidar gücümüzle var olan sorunları daha kolay çözeceğiz diyen bir Belediye başkanı ve yönetimi var iktidarda.

Ancak geçen bu dört yılın iki yılı pandemi ile geçti. Bunu hep birlikte kabul ediyoruz. Ama bu pandemi sürecinde bile yapılabilecek işler ne ölçüde yapıldı ve çözümlenebilecek sorunlar ne ölçüde çözümlendi.

Dünyanın Turizm Merkezi beldelerinden biri dediğimiz Kaş’ımızda turizm sezonu başlangıcında veya sonunda; neleri yapmamız gerektiğinin, neleri yapabildiğimizin veya yapamadığımızın konuşulduğu toplantı bugüne kadar neden yapılmadı?

Kültür Evi olarak başlanan ve 3 yıldır inşaatı devam eden bina bu kadar sürede neden tamamlanamıyor? Gerçi son birkaç gündür yapılmaya başlandı. Sorarsanız ödenek yok. Peki bunu planlarken veya işe başlarken hiç mi bileniniz yoktu bu durumu?

   Emin Erdem meydanının ( 15 Temmuz demokrasi Meydanı) düzenlenmesi için 3 yıldan bu yana ne yapıldı? Sadece numunelik karolar döşendi. O da çocukların oyun oynarken düşmesine neden oluyor. Oysa orası için esnafla ne toplantılar yapılmıştı maket projeler yaptırılmıştı.

   Seyir terası diye yapılan yer bir yaz boyunca yık yap yöntemiyle tam Turizm sezonunun ortasında yapıldı. O kadar para harcanması rağmen eskiden bir farkı olmadığı ortada ve sadece bir bölümü camlı oldu.

   Yol kenarlarındaki peyzaj düzenlemeleri eskiyi sök yeniyi dik şeklinde eskisinden pek bir farkı olmadan devam ediyor ve edecek gibi de görünüyor. Zakkum ağaçları ve begonviller gitti Şimdi benjaminler geldi. 3-5 yıl sonra benjaminler o yol şevlerinin betonlarını ve yolu patlatacak.

   Her nedense Patara'da 43 dönümlük arazinin satışa çıkartılması için yetki alıyor.

Eski otogar Vizyon Projesinin tanıtımı yapılalı 2 yılı oldu sanırım. Tanıtıma son sürat devam. En son olarak birkaç ay önce Kasaba Vizyon projesinin tanıtımı yapıldı. Sahi kasaba Vizyon projesi tanıtıldı da yer sorunu çözülüp, imar çalışmasına başlandı mı? Yani Köyiçi yerleşik planları yapıldı mı? Projeden önce İmar ve mülk sorunu çözülmeden uygulama nasıl yapılacak acaba?

   Kaş’ta sadece merkezde son 1-2 yılda 1000 yatak kapasitesinin üzerinde artış oldu, Evler, iş yerleri Pansiyon veya otele dönüştü. Yatak kapasitesinin artması çok güzel bir gelişme ve desteklenmeli de zaten. Çünkü Kaş turizmle özdeşik. Peki buraların otopark sorununu belediyemiz mi çözecek yoksa bakanlık mı ?

   Yaz ve Bahar dönemlerinde günlerce çalışılarak yapılan Köyiçi yolların stabilizelerinin şu anki durumları ne? Hatta geçen yıl yapılan asfalt yolların durumu ne halde? Altyapısı hazırlanmadan yağmur yağınca yok olup giden onca emek ve harcanan para, kısaca kaybolan milli kaynaklar kimin umrunda?

   Sonuçta Patara'da satılması için ayrılan 43 dönümlük yerden gelecek para var. O bitince böyle devam ederse yeni satış için yetki alınacak 15-20 dönümlük yerlere sıra gelecek nasıl olsa. Oysa belediyemizin o kadar plaj İşletmeleri, mülk gelirleri, çay bahçeleri, Üstüne üstlük iktidar nimetleri var değil mi? Öyleyse neden bu plansızlık?

   Hiç mi iyi yapılan bir şey yok diye sorarsanız tabii ki var.  O da bundan önceki yıllarda eski belediye başkanları döneminde yapılan parklara ve bahçelere yeni yapılmış Kaş Belediyesi tabelalarını yapıştırmak.