Geçen hafta, 2 Haziran Pazar günü LGS sınavları yapıldı. 8-9 Haziran Cumartesi/Pazar günleri de üniversiteye giriş sınavları yapılacak. Sınavlara giren/girecek olan bütün öğrencilere başarılar dilerim. Hak eden hak ettiği başarıları inşallah elde eder.

   Geçmişten bugüne kadar hep fırsat eşitsizliğinden, liyakatsızlıktan bahsettik durduk. Ama hala aynı yerde sayıyoruz. Sınavlar öğretilenlerin, verilen bilgilerin yansıması olur. İstedikleri eğitimi alamayan, yeterli bilgi ve belgelere ulaşamayan binlerce zeki hatta dahi olabilecek çocuklarımız var. Bu eğitim sitemi ile bu öğrencileri keşfetmek neredeyse mümkün olmayacaktır. Bu konuda günümüzde asıl görev önce devlete, yani Milli Eğitim Bakanlığı'na sonra ailelere düşmektedir.

   Daha okul öncesi eğitim sürecinde liyakatlı, işini bilen öğretmenler; çocukların yeteneklerini tespit etmeye çalışacaklar ve çocukları yeteneklerine göre eğitim görmelerini sağlamak için ilgili okullara yönlendrimesini yapacaklardır. Eğitimde asıl amaç;  her öğrenciyi yetenekleri ile doğru orantılı mesleklerde buluşturmak olmalıdır. En baştan öğrencileri doğru yönlendirmemek, çocuklarımızın yapamayacakları işin okullarını bitirtmek, hem kendilerine hem ailelerine hem de ülkelerine hiç bir faydası olmayan mutsuz bireyler yetiştirmek olacaktır. Liyakatlı, işini bilen ve seven çevresiyle barışık mutlu insanlar yetiştirmek çok zor değildir. Yeter ki her şeyden önce eğitime önem verelim. Ülkemizde eğitim-öğretim çağın gereklilikerine uygun yapılırsa herkese yetecek iş de vardır,aş da vardır.

Yarış atı gibi olmayan, ailelerin istediği değil kendi yeterlilikleriyle yetişen, mutlu nesiller ülke kalkınmasının temelini oluşturacaktır. Mutlu nesiller yetiştiren, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış bir ülkede yaşamak dileğiyle.....