CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İl yöneticileri ile birlikte Kaş İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Kaş ilçe Başkanı Ulaş Akbaş ve Partililerle bir araya geldi. Kaş’ın yerel sorunlarını dinleyen Başkan Kumbul çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

KUMBUL BELENLİ KÖYLÜSÜNÜN DERDİNİ DİNLEDİ

 CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, beraberindeki heyetle birlikte Kaş İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Kaş ilçe Başkanı Ulaş Akbaş ve Partililerle bir araya geldi.  Kaş’ın yerel sorunlarını dinleyen Başkan Kumbul çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kaş İlçe binasında ki toplantıdan sonra Kaş ilçe Başkanı Ulaş Akbaş, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Kaş’ın Belenli Köyü’ne giden İl Başkanı Ahmet Kumbul, Belenli Köyünde faaliyet gösteren taş ocaklarında incelemelerde bulundu. Yurttaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Kumbul, taş ocaklarının verdiği zararlar hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN KUMBUL: BELENLİ’DE TAŞ OCAKALARI YAŞAMI ZORLAŞTIRIYOR

İl Başkanı Ahmet Kumbul Belenli Köy meydanında yurttaşların taş ocaklarından dolayı yaşanan sıkıntılarını dinledi. Köylülerin 18-20 yıldır Belenli köyünde açık olan bu taş ocakları için o zaman ki yetkililerin ilgisizliklerinden doğan tavizlerle bu güne kadar geldiği yönünde yakınmaları olduğunu ifade eden Başkan Kumbul “ Köye çok yakın bir mesafede olan bu taş ocakları buradaki yaşam koşullarını zorlaştırmaya başlamış. Belenli köyünün tarihi bir konumu var.  Köyün içerisinde İsinda Antik Kenti bulunmaktadır. Açılan bu taş ocaklarından çıkan molozların dökülmesi ile tarihi eserler tahrip edilmeye başlamış, Köye gelen yabancı turistler bu taşocaklarını görünce hemen geri dönmeye başlamışlar.  Ağır tonajlı araçların buradan mermer yükleme yapması ile köy yolu kullanılamaz hale gelmiş. Köylülerin ifadelerine göre yollara bakım yapılıyor fakat üç ay demeden bu iş makinalarından dolayı kullanılamaz hale geliyormuş.

KÖYLÜLER ARTIK EVLERİNİ İLÇEYE TAŞIYOR

Köyde astım hastalarının köyü terk ederek Kaş merkeze yerleşmek zorunda kaldığını belirten Kumbul “İlk açılan ocakların yerleri kapatılarak ağaçlandırma yapılması gerekirken, hiçbir şey yapılmadan öylece bırakılmış. Bu taş ocakları Mera alanlarına yakın olduğu için hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüyü mağdur ediyor.  Mera alanlarında Küçükbaş hayvanların ayakları zarar gördüğü için hayvanlar telef olmuş, köylülerimiz tarım arazilerinde yeni dikilen fidanların da önümüzdeki yaz aylarında kurumaya başlayacağını söylüyorlar. Şimdiye kadar herhangi hiç bir şikayet ya da iptal işlemi yapılmamış. Bu sorunun çözümü için, üç mahallemizden oluşan köy halkımız ve çevre mahallerin de katkılarıyla yaklaşık 700’e yakın imza toplamışlar. Bu taş ocaklarının yaşam alanlarından zaman geçirilmeden çıkarılması gerekmektedir. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Hukukçularımızla görüşerek ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız. Yurttaşlarımızın sesi olacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim