CHP'de Muratpaşa'da 20 Ağustos'ta yapılması planlanan, parti genel merkezinin kararıyla 27 Ağustos'a alınması istenen ilçe kongresi, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nun 'Hazırlıklar 20 Ağustos'a göre yapıldı' kararına takıldı. Bunun üzerine İl Başkanı Nuri Cengiz ve İl Sekreteri Füsun Çevik Karaman'ın Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ile ilçe seçim kurulunun aldığı karar 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle kaldırıldı. Kongrenin ne zaman yapılacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Mahalle delege seçimlerinin ardından CHP'de kongre takvimleri belli olmaya başladı. Muratpaşa İlçe Başkanlığı, seçimlerin ardından ilçe kongresinin 20 Ağustos tarihinde yapılacağını duyurdu. Ancak parti genel merkezi, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe kongrelerinin 27 Ağustos tarihinde yapılmasına karar verdi.

Bunun üzerine mevcut ilçe yönetimi kongreyi 27 Ağustos'ta gerçekleştirmek için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak hazırlıkların 20 Ağustos'a göre yapıldığı belirtilerek, başvuru reddedildi. Bunun üzerine ilçe yönetimi, kongrenin 20 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini belirten duyurular yayımladı.

MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA, KİRA 15 BİN LİRA MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA, KİRA 15 BİN LİRA

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve İl Sekreteri Füsun Çevik Karaman, ilçe seçim kurulunun iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren YSK, kongreye 5 gün kala açıkladığı kararında, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nun kongrenin 27 Ağustos'ta yapılması talebini reddi kararını, 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle kaldırdı. Kararda, kongre sürecinin 15 gün önce başvuru süresi gözetilerek yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Kararın ardından mevcut ilçe başkanı Hasan Şahin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Ülkemizin içerisinden geçtiği bu kritik süreçte, yerel seçimlere giderken, kongrelerimizin daha coşkulu geçmesi ve bütün partililerimizin katılacağı şekilde parti içi demokrasi şölenlerine dönüşmesi amacıyla büyük ilçelerimizde yapılacak kongrelerin ayrı tarihlerde yapılması önerimiz üzerine il yönetimimiz tarafından CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı 6. Olağan İlçe Kongremizin tarihi 20 Ağustos olarak belirlenmişti. Sonrasında Genel Merkezimizin takdiri doğrultusunda; Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa İlçe Kongrelerimizin 27 Ağustos tarihinde yapılması uygun görülmüştü. Bizler de Genel Merkezimizin kararına uyarak kongremizin 27 Ağustos'ta yapılması için İlçe Seçim Kurulu'na gerekli başvurularımızı yapmıştık. İlçe seçim kurulu, hazırlıkların 20 Ağustos tarihine göre yapıldığı ve kongre tarihinin değiştirilemeyeceği bilgisini ileterek talebimizi reddetmişti. Bizler de bunun üzerine söz konusu kesin kararı üyelerimize ileterek kongremizin 20 Ağustos tarihinde yapılacağını duyurduk. İlçe kongremizin yapılmasına 5 gün kala elimize ulaşan Yüksek Seçim Kurulu kararında, İl Başkanımız Nuri Cengiz ve İl Sekreterimiz Füsun Çevik Karaman'ın itirazı sonucunda 20 Ağustos'ta yapılması planlanan ilçe kongremizin 'Tam Kanunsuzluk' gerekçesiyle iptal edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. İlçe kongremizin tarihi yönetim kurulumuzca belirlenerek İlçe Seçim Kurulu'na ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır."

Editör: ADEM AYDIN