Antalya'nın Manavgat ilçesinde 60. Yıl Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar Öğretmeni işitme engelli Vesil Bacı, işaret dili öğrettiği öğrencileriyle yaptıkları çalışmalardan oluşan resim sergisi açtı.

   Doğuştan işitme engelli Görsel Sanatlar Öğretmeni Vesil Bacı, görev yaptığı Manavgat 60. Yıl Ortaokulu'nda, öğrencileriyle birlikte eğitim öğretim yılı içerisinde yapılan çalışmaların sergilendiği resim sergisi açtı. Serginin açılışını Akseki Kaymakamı ve Manavgat Kaymakam Vekili Volkan Hülür, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya yaptı. Sergi açılışında Görsel Sanatlar Öğretmeni Vesil Bacı, Kaymakam Hülür'e Atatürk resmi hediye etti.

93bc5855e00c9aaa197783eb2739c9b6

TÜRKİYE’DE OKULA DÖNÜŞ ALIŞVERİŞİ TÜRKİYE’DE OKULA DÖNÜŞ ALIŞVERİŞİ

   UYGULAMA YAPARAK İLETŞİM KURDUK

   İlçe genelinde yapılan resim yarışmalarına katılan öğrencilerinin kendilerini geliştirmek ve özgüvenlerini kazanmaları için, yıl içinde yapılan çalışmaları sergilemek amacıyla resim sergisi açtıklarını işaret diliyle anlatan Vesil Bacı, öğrencilerinin gelişmesi için çaba harcadığını belirterek, “Onların daha iyi olması beni de mutlu ediyor" dedi.

   İşitme engelli olmasının derslerini anlatmasına, öğrencileriyle iletişim kurmasına engel olmadığını aktaran Vesil Bacı, “Anlatarak değil de göstererek resim yapmayı öğretiyorum. Uygulama yaparak daha kolay iletişim sağlayabiliyoruz" dedi. Öğrencilerine zaman içinde işaret dilini öğrettiğini de ifade eden Bacı, “Zamanla birbirimize alışarak daha kolay uyum sağlıyoruz" dedi.

   'RESİM YAPMAK BENİ RAHATLATIYOR'

   Her insan gibi yorulduğunu, bazen sıkıldığını ve sıkıntılar yaşadığını anlatan Vesil Bacı, sorun ve dertlerinden uzaklaşmak için resim yaptığını belirterek, “Resim yaparak çok mutlu oluyorum, çok rahatlıyorum. Bazen kişisel, ailevi ya da işle ilgili problem olduğunda resim yapıp bunları tamamen unutuyoru. Resim yapmak beni rahatlatıyor" dedi.

   'BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ'

   Yaptığı resimle sergiye katılan Vesil Bacı'nın öğrencisi, öğretmenleri ile aralarında çok güzel bir ilişki olduğunu belirterek, “Resim yapmayı çok seviyorum, Vesil Hocamın resim yapmada bana çok katkısı oldu. Beni aşırı seviyor, ben de onu aşırı seviyorum, aramızda çok güzel bir ilişki var. Beni resim yapmaya teşvik etti" dedi.

   Okul müdürü Nadir Arslan ise Vesil Bacı'nın sadece öğrencilerle değil, diğer öğretmenler ve velilerle de sevgi ve saygıya dayalı çok kuvvetli bir ilişki kurduğunu belirterek, okul ve öğrencileri için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Arslan, Vesil Bacı okullarına geldikten sonra resim atölyesi kurduklarını, bunun öğrencilerin gelişimine çok büyük katkı sağladığını söyledi.

Editör: ADEM AYDIN