Antalya'nın Serik ilçesinde hububat hasadıyla birlikte biçerdöver denetimleri de başladı. İlçede bu yıl yaklaşık 118 bin dekar alanda 55 bin ton hububat rekoltesi bekleniyor.

MERMER VE DOĞAL TAŞTA 3,7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT MERMER VE DOĞAL TAŞTA 3,7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

   Serik'te yaklaşık 118 bin dekar alanda ekimi yapılan arpa ve buğdayda hasat dönemi başladı. Biçerdöverlerle tarlalardaki ürünler toplanmaya başlarken, Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hububat hasadı yapılan tarlalarda biçerdöver kontrollerini sürdürdü. Toplam 55 bin ton buğday ve arpa hasadının beklendiği ilçede yapılan kontrollerde dane kaybının önlenmesi amacıyla biçim şartları, biçerdöver teknik ayarlarının uygunluğu, operatörlerin yeterli belgeye sahip olup olmadığı, yangına karşı önlem alınıp alınmadığı konuları ele alındı.

   Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, "Serik genelinde faaliyet gösteren tüm biçerdöverler kontrol edilmektedir. Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz hasat yapılan tarlalarda denetimlerini aralıksız sürdürerek verim kalitesinin en yüksek seviyede olması için çalışmalarını sürdürmekte. Kontroller sonucunda söz konusu kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılıyor. Bununla birlikte dane kaybı ve olumsuzlukla karşılaşılması halinde üreticilerimiz Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'müze ihbarda bulunabilir" dedi. 

Editör: ADEM AYDIN