Ben  kişiliğim gereği, hiç  bir insana ve olaya kötü olarak bakmam. Çirkin olarak değerlendirmem.  Ve ben de her şeyin, herkesin, her yerin kredisi hep yüksektir. Ta ki çok üst üste arızaları, sıkıntıları ve olumsuzlukları yaşayana kadar. Olayları  ve yapılanları kritik etmek, incelemek ve olumsuzluk belirtmek, şikayet etmekle aynı görüldüğünden, hepimiz kötü anlaşılmak istemez ve çekiniriz. Ancak eleştiri ve rekabet  insanları ve yaşamları ileri taşıyan en büyük unsurlardır.

Kaş'a geldiğim günden beri, bir çok olumsuzlukları  gördüm, duydum  özellikle de  idari birimlerden ve yerel yönetimlerden kaynaklanan. Ancak benim amacım her zaman  belirtilen  olumsuzlukların üstün de defalarca durup, aynı  konuları dile getirmek değil. Severek yaşadığım bu belde de, sanata kültüre ve sosyal faaliyetlere  ve  de spora daha fazla değer verilmesidir.

Bu ara da, bana teklif edilen yerel yönetimleri ve Belediye Başkanlığına ait olumsuzlukları  nazik şekilde  bile olsa da,  belirtecek  herhangi bir oluşumun  dahi için de olmak istemediğimi de sıkça tekrar ettiğimi  Kaş daki tüm yakın çevrem bilmektedir. Bugünkü amacım olumsuzlukları belirtirken, yapılmakta olan festivallere ait  izlenimlerimde belki de değiştirilebilse daha iyi olacak diyeceğim bazı konuları dile getirmektir. 

Benim  hepsine ilk kez, ama Kaş'lı dostlarımın yıllarca şahidi oldukları festivallerin, belki de Kaş'a özgü bir çok yenilikle ilave edilerek  yapılması, içlerine daha değişik sanat  dalları, spor  branşları  katılarak   eski tarihler de olduğu gibi daha görkemli  hale getirilmesini arzu ediyorum. Hepsini seyrettiğim yürüyüş ve açılış konuşmalarından, program sunumlarına kadar çeşitli değişiklikler yapılması ya da renklendirilmesi oldukça mümkündür.  Ve daha çok kitleye ulaşacaktır bundan eminim.

Şüphesiz ki, 8 Temmuz Cumartesi- Kalkan da yapılan yemek  organizasyonu, çok emek verilerek düzenlenmiştir. Ancak Kalkan gibi ısı derecesi Kaş dan da fazla olan bir yerde, oldukça fazla yokuşlu bir alan da bu yürüyüşün  tam da güneşin en dik zamanlarına denk gelirken yapılması, insan sağlığını tehlikeye soktuğu gibi, ruhsal olarak da  keyifli bir organizasyondan  zevk alınmasını engellemiş  en aza indirmiş olabilmektedir.

Kaş da özellkile festivaller zamanı değil, sık olarak mevsim ne olursa olsun, sanat faaliyetlerine fazla yer verilmesi tarihi  bir bölgenin hem turistik açıdan  tanıtımı  hem yerel  halka keyif vermesi  açısından faydası olacağını düşünüyorum .

Tiyatro , sinema, dans gösterileri spor faaliyetlerinin eskisinden de fazla ve sık olmasının, bölgedeki genç ve öğrenci nüfusuna çok önemli değerler katacağına, başarılı ve özgüveni yerleşmiş  bireyler yetiştirmek ve bu  amaç ile meslek seçmiş öğretmenlerimizin  de görevlerini kolaylaştırmak adına yardımcı olacağını düşünüyorum.  

Maddi ve manevi  bazı zorluklardan dolayı yapılamamış olduğunu düşündüğüm, spor turnuvaları, müzik gösterileri, konserler ile  Kaş’a yakışır  organizasyonlar  yapmak da çok zor  olmasa gerek..

Yaşamınızın tüm zorluklara rağmen, şölen havasında sürmesini diliyorum.