75 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık güreşlerinde rakiplerini yenerek birinci olan Başpehlivan Megastar Ali Gürbüz Altın Kemeri boynuna takarak rakiplerine gözdağı verdi. Gaziantep halkı Gaziantep'te 75 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık güreşlerinde kısa sürede birbirinden değişik oyunlarla rakiplerini yenerek birinci olan Ali Gürbüz'e sevgilerini alkış ve tezahüratlarla gösterdiler.

   CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı Şahinbey Belediyesi 2. Şahinbey yağlı pehlivan güreşlerine Minik-1 Boyunda 63 pehlivan, Minik-2 Boyunda 60 pehlivan,  Teşvik-1 Boyunda 37 pehlivan, Teşvik-2 Boyunda 39 pehlivan,  Tozkoparan Boyunda114 Pehlivan, Ayak Boyunda 138 pehlivan, Deste Küçük Boyunda 156 pehlivan, Deste Orta Boyunda 122 pehlivan, Deste Büyük Boyunda 99 pehlivan, Küçük Orta Küçük Boyunda 220 Pehlivan, Küçük Orta Büyük Boyunda 82 pehlivan, Büyük Ortada 93 pehlivan, Başaltı'nda 89 Pehlivan, Baş Boyu'nda ise 75 Başpehlivan olmak üzere değişik kategorilerde toplam 1417 pehlivan katıldı.

   Başpehlivanlık güreşlerinde Yarı Finalde Enes Doğan'ı yenen Ali Gürbüz Finale çıkarak Cengizhan Şimşek'in rakibi oldu. 2024 yılı Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerinin Başpehlivanı Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek'i yenen Cengizhan Şimşek finalde Ali Gürbüz'ün rakibi oldu. Final güreşinde ise Cengizhan Şimşek'i yenen Ali Gürbüz birinci oldu. Cengizhan Şimşek ikinci, Enes Doğan ile Yusuf Can İse üçüncülüğü paylaştı. Başpehlivanlık güreşlerinde ilk üç dereceyi Antalya'lı Başpehlivanlar paylaşarak rakiplerine gözdağı verdiler. Güreşlerin Başpehlivanı Ali Gürbüz ilk turu güreş yapmadan tur atladı. İkinci Turda Fatih Kotuncu'yu, üçüncü turda Serkan Serttürk'ü, Dördüncü turda Çeyrek Finalde Mustafa Batu'yu, Beşinci turda Yarı Finalde Enes Doğan'ı, Altıncı Turda Finalde  Cengizhan Şimşek'i yenerek birinci oldu. Finalde Ali Gürbüz'e yenilerek ikinci olan Cengizhan Şimşek 1'inci Turda Mustafa Kemal Karaboğa'yı, 2. Turda Özkan Yılmaz'ı, 3. Turda İsmail Koç'u, 4. Turda Tarihi Kırkpınar güreşlerinde 2 defa Başpehlivan olan ünlü Antalya'lı Başpehlivan İsmail Balaban'ı, 5.Turda Çeyrek Finalde Bekir Eryücel'i, 6. Turda Yarı Finalde 2023 yılı tarihi Kırkpınar Güreşlerinde birinci olarak altın kemer bir yıllık emaneten kazanan Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek'i yendi.

   Gaziantep İlinin Şahinbey Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşçileri 2. CW Enerji 2. Etap Şahinbey Yağlı Pehlivan Güreşlerinde birinci olmak isteyen veya en iyi dereceyi alarak kürsüde yer almak isteyen ünlü Başpehlivanlar rakiplerine yenilerek güreşsever seyircileri hayal kırıklığına uğrattı. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde 2 defa altın kemer kazanan Antalya'lı ünlü Başpehlivan Orhan Okulu 3. Turda Feyzullah Aktürk'e yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Yine Tarihi Kırkpınar Güreşlerini 2 defa kazanan Antalya'lı ünlü Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil 4. Turda geçen yılın tarihi Kırkpınar Güreşlerinde birinci olan Yusuf Can Zeybek'e yenilerek bir başka hayal kırıklığı yaratan Başpehlivan oldu. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde 4 defa altın kemer kazanan Ordu Ünye'li Başpehlivan Recep Kara 3. Turda geçen yılın Tarihi Kırkpınar Güreşleri birincisi Antalya'lı ünlü Başpehlivan Yusuf Can Zeybek'e yenilerek kendisini seven güreşsever seyircilerini üzdü. 2022 yılında Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı olarak kabul ettirilen Sinop'lu Başpehlivan Mustafa Taş 4. Turda Antalya'lı Mustafa Batu'ya yenildi. Kırkpınar Güreşlerinde 1 defa Başpehlivan olan ünlü Başpehlivan Samsun Ladik'li Fatih Atlı Mustafa Batu'ya yenildi. 3'üncü Turda Kocaeli Karamürsel'li ünlü Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan Antalya'lı çiçeği burnunda yeni genç  Başpehlvan Enes Doğan'a yenildi. 3. Turda Konya Beyşehir'li ünlü Başpehlivan İsmail Koç Antalya'lı ünlü Başpehlivan Cengizhan Şimşek'e yenilerek hayal kırıklığı yarattı.

   Başpehlivanlık Güreşlerinde rakiplerini yenerek birinci olan Ali Gürbüz, altın kemeri düzenlenen törenle boynuna takıldı.

   Başpehlivanlık Güreşlerinde 75 Başpehlivanın kayıt yaptırarak katılması üzerine ikinci turda 64 Başpehlivanın güreşmesi için 1'den 22'ye kadar kura çeken Başpehlivanların Birinci Turda güreşmesi üzerine 22 Başpehlivandan 11 Başpehlivanın rakiplerini yenerek galip gelen 11 Başpehlivan ikinci Turda daha önce 1. Turdan tur atlayan 53 Başpehlivanla birlikte 2. Turda 64 Başpehlivan eşleşerek 32'ye kalmak için kıyasıya mücadele etti. 3'üncü  turda 16 pehlivan, 4. turda Çeyrek Turda 8 pehlivan, 5. Turda Yarı Finalde 4 pehlivan finale çıkmak için güreşti. 6. Turda Finalde ise 2 Başpehlivan birinci olmak için güreşti.

  Güreşlerde en çok pehlivanın katıldığı Küçük Orta Küçük Boyu'nda 220 pehlivan, Deste Küçük Boyu'nda 156 pehlivan, Ayak Boyu'nda 138 pehlivan, Deste Orta Boyu'nda 122 pehlivan, Tozkoparan Boyu'nda ise 114 pehlivanın katıldığı kategorilerde en fazla güreşçilerin katılarak güreştiği bu fazla boylardaki güreşçilerin çok kalabalık olması dikkat çekti.

   Geçen yıl aynı yerde yapılan güreşlere çok az sayıda güreşsever seyircilerin olması belki de ilk defa Yağlı Pehlivan Güreşlerinin düzenlenmesi ve Gaziantep İlinin halkının yağlı güreş kültürünün ve sevgisinin az olmasının nedeni olabilir. Bu yıl ikincisi yapılan bu güzel organizasyonun geçen yıl yapılan yağlı pehlivan güreşlerinin kıran kırana olması, büyük bir heyecan vermişki Gaziantep İlinin halkı güreş sahası tribünlerini doldurmaya başlamış. Değişik kategorilerde olmak üzere 1417 pehlivan birinci olmak veya en iyi dereceyi elde etmek için kıran kırana mücadele ederek güreşseverlere heyecanlı güreşler seyrettirmeleri seyircilerin hoşuna giderek bunu da güreş sahasına çıkan pehlivanlara yaptıkları alkışlar ve onlara gösterdikleri sevgi Gaziantep halkının yağlı Pehlivan Güreşçilerine ve Pehlivanlara ilgi gösterdiği görülüyor. İbrahim Türkiş Başkanlığında başlatılan bu güreşlerin Türkiye'nin her bölgesinde özellikle Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de düzenlenmesi gerekir.  2023 yılında başlayan geçtiğimiz yıl 7 olan bu yıl 9 olan Yağlı Pehlivan Güreşleri Ligi organizasyonlarının sayısı daha da arttırılarak Yağlı Pehlivan Güreş sevgisinin Türkiye'nin her bölgesine, her şehrine, her ilçesine, her belde, mahalle ve köyleri olmak en ücra köşelerine kadar ulaşmasıyla Ata Sporu Güreşlerin ve pehlivanların sevgi, saygı ve itibar görmesi ve yaşamını en iyi şekilde geçirebilmesi için güreş yapan güreşçilerin sayısının arttırılması için güreş organizasyon sayısının arttırılmasıyla mümkündür.

     Bu güzel organizasyonu düzenleyerek emek harcayan başta TGGF Başkanı sayın İbrahim Türkiş ve Gaziantep İlinin Şahinbey İlçesinin Şahinbey Belediye Başkanı sayın Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese, katkı koyan emek harcayan tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum.

 GAZİANTEP ŞAHİNBEY'DE 1417 PEHLİVAN KIRAN KlRANA GÜREŞTİ

Gaziantep İlinin Şahinbey Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşçileri 2. CW Enerji 2. Etap Şahinbey Yağlı Pehlivan Güreşlerinde değişik boylarda olmak üzere toplam 1417 pehlivan birinci olmak derece elde ederek kürsüde yer almak için kıran kırana mücadele ederek güreşti. 75 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık Güreşlerinde Finalde Cengizhan Şimşek'i yenen Ali Gürbüz birinci olarak altın kemeri kazandı. Cengizhan Şimşek ikinci, Enes Doğan ile Yusuf Can Zeybek ise üçüncülüğü paylaştı. Başpehlivanlıkta ilk üç dereceyi Antalya'lı Başpehlivanlar paylaşarak rakiplerine gözdağı verdiler.

  Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunun organize ettiği Şahinbey Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği CW Enerji 2. Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin 2. Şahinbey Etabını Antalya'nın Manavgat ilçesinin ilçe Manavgat Belediyesi adına güreşen Antalya'lı başpehlivan Ali Gürbüz kazandı.

   Şahinbey Belediyesinin ev sahipliğinde Geleneksel Sporlar Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda 1417 güreşçi mücadele etti. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı güreşlerin finalinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Asat adına güreşen Antalya'lı rakibi Cengizhan Şimşek'i yenen Manavgat Belediyesi adına güreşen Antalya'lı Ali Gürbüz birinci oldu.

   Gaziantep İlinin Şahinbey İlçesinin Şahinbey Belediyesinin düzenlediği 2. Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşçilerinde rakiplerini birbirinden değişik oyunlarla yenerek birinci olan Ünlü Başpehlivan Ali Gürbüz, yaptığı açıklamada, birinci olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gaziantep Güreşlerinin Başpehlivanı Gürbüz yaptığı açıklamada; "Burada birinci olup yoluma devam etmek, Kırkpınar'a üstüne koyarak gitmek istiyorum. İnşallah Kırkpınar'ı tekrar kazanmak istiyorum. Geçen seneye göre buradaki seyirci artmış, bu da bizim içinsevindirici. İnşallah burada çok güreşler olur. Birinci olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

   Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da kentte yağlı güreşe ilginin arttığını belirterek, "Bizim için büyük bir keyifti. 155 sporcu kentimizden katıldı. Bizim bölgede bu güreşler yoktu. İki yıldır burada ev sahipliği yapıyoruz. Bunun karşılığını alıyoruz. Çok centilmence ve kıran kırana geçen güreşler oldu. Gaziantep güreşle anılan bir il oldu. İnşallah önümüzdeki yıl da ev sahipliği yapacağız. Bu yıl Türkiye Aba Güreşleri finalleri burada yapılacak. Bununda müjdesini vereyim." değerlendirmesinde bulundu. Konuşmaların ardından Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, direceye giren güreşçilere kupa ve madalyalarını verdi.