SEKAPARK'TA ALİ GÜRBÜZ RÜZGARl

   CW Enerji 16. Sekapark Bülent Gürbüz Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşlerinde finalde Yusuf Can Zeybek'i yenen Ali Gürbüz Başpehlivan oldu.

   CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 3. Haftası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 16. Sekapark Bülent Gürbüz Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşleri final maçında rakibi Yusuf Can Zeybek'i yenen Ali Gürbüz birinci olarak altınkemeri kazandı. 74 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık Güreşlerinde ilk üç sıra Antalyalı Başpehlivanların oldu.

 Antalya Korkutelili Manavgat Belediyesi adına güreşen Ali Gürbüz birinci, Antalya Duraliler'den Antalya Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Yusuf Can Zeybek ikinci, Seriklili Manavgat Belediyesi adına güreşen Osman Kan ve Kocaelili Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan ise üçüncülüğü paylaştı. 21-22-23 Haziran tarihlerinde Kocaeli İlinde yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen CW Enerji Yağlı Güreş Ligi 3. Güreşi Kocaeli 16. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Finalde rakibi Yusuf Can Zeybek'i yenen Ali Gürbüz CW Enerji Yağlı Güreş Ligi 3. Güreşi 16. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu. Antalyalı Başpehlivan Ali Gürbüz bu sezon 3. Başpehlivanlığını kazanırken Yağlı Güreş liginde 2. Başpehlivanlığını kazanmış oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince İzmit Atletizm Pisti'nde şampiyon güreşçi Bülent Gürbüz adına gerçekleştirilen etkinliğe, 74'ü baş, 98'i baş altı, 110'u büyük orta boyunda olmak üzere toplam 1623 güreşçi katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin final mücadelesinde karşılaştığı rakibi Yusuf Can Zeybek'i yenen Ali Gürbüz, başpehlivan ünvanını elde etti. Ali Gürbüz ayrıca, Kocaeli'ye özgü motiflerle süslenen altın kemerin sahibi oldu. Ali Gürbüz'ün kupasını TGGF Başkanı İbrahim Türkiş, altın kemerini ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın verdi.

ÇEYREK VE YARI FİNALLER NEFES KESTİ

Türk kültürünün önemli değerlerinden olan ata sporu yağlı güreşlere her zaman sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yılki organizasyonda 14 kategoride toplam 1623 güreşçiyi İzmit Atletizm Pisti’nde buluşturdu. Güreşler, davul zurna ekibinin güreş havaları eşliğinde başladı ve cazgır tarafından salavatlanan pehlivanlar peşreve çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, güreşe verdikleri katkılardan dolayı Kocaelili eski başpehlivanlara plaket takdim etti. Çeyrek final müsabakalarında Ali Gürbüz, İsmail Balaban’ı; Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş’ı; Osman Kan, Orhan Okulu’yu; Hüseyin Gümüşalan, Ali İhsan Batmaz’ı yendi. Zorlu geçen yarı final müsabakalarında ise Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan’ı; Ali Gürbüz, Osman Kan’ı yenerek finale yükseldi.

ALTIN KEMERİN SAHİBİ ALİ GÜRBÜZ

Uzun ve zorlu final müsabakasında Ali Gürbüz, Yusuf Can Zeybek’e karşı galip gelerek 16. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Ödül töreninde Ali Gürbüz, Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan ve Osman Kan’a madalya ve kupalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş verdi. Başpehlivan olan Ali Gürbüz’e altın kemerini ve ödülünü ise Başkan Büyükakın takdim etti. Türkiye’nin dört bir yanından Kocaeli’ye gelen binlerce güreş sever, er meydanında güreşen pehlivanlar Tarihi Kırkpınar Güreşlerine sayılı günler kala yaprıkları güreşlerde güçlerini, enerjilerini, nefeslerini, oyunlarını ve tekniklerini sergiledikleri bu büyük mücadeleyi izleme zevkine vardı.

   Başpehlivan olan Ali Gürbüz Kırkpınar güreşleri öncesi birbirinden güçlü ezeli rakipleri Nedim Gürel, İsmail Balaban'ı Çeyrek finalde, bu yapılan güreşlerde rakiplerini yenerek yıldızlaşan genç Başpehlivan Osman Kan'ı Yarı finalde, Finalde de 2023 Tarihi Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerinde Başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek'i yenerek rakiplerine gözdağı vererek, Kırkpınar yağlı güreşlerinde Altın Kemeri kazanmak için iddialı ve favori olduğunu gösterdi.