Güney Doğu'nun yükselen yıldızı Gaziantep Şahinbey Yeşil Vadi'de yükselen Ali Gürbüz sesleri altında 2. Hafta 2.  Gaziantep Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

   Geçen yıla bakarak daha yoğun bir seyirci desteği altında yağlı pehlivan güreşleri gerçekleştirildi.

Yeşil Vadi'de Geleneksel Güreşler Merkezi yapıldı. Yarım yuvarlak olan bu tesis güzel de olmuş. Biraz daha düzen istiyor. Sanıyorum gelecek yıl daha da güzel olacak gibi. Çünkü bu yörenin insanları yağlı güreş yerine aba güreşini daha çok tercih ediyorlar. Yağlı güreşlerin süreklilik kazanması ile seyirci sayısı da, daha da artacak gibi. Alt boylarda muhteşem güreşler sergileniyor. Onlar bekleme modu yerine atak güreşi daha çok tercih ediyorlar. Bununla birlikte birbirinden güzel güreşler oluyor. Bir de kazanma hırsı devreye girince çekişmeli güreşler sonunda kimisi üzüntüden yerinden kalkamazken, kazanan güreşçi değişik sevinç gösterileri sergiliyor. Biraz daha yaşlar yükselmeye başlayınca, iş daha da kızışıyor. Hatta denk kuvvetlerin birbirlerine üstünlük kuramamaları gece yarılarına kadar güreşlerin sürmesine neden oluyor. Puanlamaya kalanların ölümüne mücadelesi gecenin geç saatlerine kamasıyla birlikte, bir üst tura geçenin bittiği bir an oluyor. Allah'tan son güreş olduğu için dinleme şansı var. Kaybedenin halini hiç düşünmek istemezsiniz...

   Şunu da belirtmek, gerekirse güzel güreşleri, seyirciler akıları ile onurlandırıyorlar. Tüm pehlivanların amacı en çok puanı alarak zirvede yer almak ve bir üst boya yükselmek. Başpehlivan adayları da, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden güzel güreşler ortaya koyuyorlar. Çünkü sezonun sonunda alınan puanlarla başpehlivan olmayı hedefliyorlar. Özellikle küçük orta küçük boy en zor boylardan biri. Burada pehlivan sayısının çok olması rekabeti daha arttırıyor. Diğer pehlivanlardan daha çok güreş yapmak zorunda kalıyorlar. Gaziantep'te de başaltı finalinde Kemal Şahin ile Erkan Taş'ın güreşi nefesleri kesti. Her iki pehlivanın da finale gelene kadar yaptıkları güreşler seyircileri coşturdu. Şunu da unutmadan hatırlatalım, tüm boylarda sergilenen güreşler birbirinden güzel geçti.

   Evet güreşin en çok önem verildiği başpehlivanlık güreşleri de birbirinden güzel geçti. Günün sonunda kazanan isim ise, final karşılaşmasında, rakibi Cengizhan Şimşek'i güzel bir oyun ile yenen Ali Gürbüz oldu. Şahinbey güreşlerinde geçen yıl kürsüde olanlardan bu yıl eser yoktu. Kürsü tamamen değişti. Zirvede Ali Gürbüz, Cengizhan Şimşek 2. olurken, 3.'lükleri Enes Doğan ve 100. Yıl Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek paylaştılar. Bu güreşlerde en çok dikkat çeken ismi ise, minderde Avrupa ve Dünya şampiyonluklarından sonra çayırı da es geçmeyen Feyzullah Aktürk oldu. Son yılların en başarılı Başpehlivanı Orhan Okulu'yu geçmeyi başardı. Gençlerin muhteşem başarıları devam ediyor. Akıllarda bir diğer güreş ise İsmail Balaban ile Ertuğrul Dağdeviren'in 2 saatten fazla süren güreşi sonunda ihtarlarla Balaban'ın kazanması son buldu.

   Özellikle de pehlivanların sakatlıkları dikkati çeken 2. Şahinbey Yağlı Pehlivan Güreşleri sonunda er meydanını inleten Ali Gürbüz sesleri oldu.