Yeni yılda -2017’de tüm ulusumuza mutluluk; Terör denen insanlık virüsüyle ve üreten-eğiten-donatan-yöneten insanlık düşmanı emperyalistlerle topyekûn savaşta Türkiye Cumhuriyetimize sonsuz başarılar diliyorum.

   Kutsal vatanımız için, kutsal canlarını veren tüm şehitlerimize rahmet, anne-baba-eş - evlat ve kardeşlerine dayanma gücü diliyorum.

   Bu kutsal savaşta zengin-fakir, az eğitimli çok eğitimli, yöneten-yönetilen, genç-yaşlı tüm Türk Ulusumuzun birbiriyle yarışarak ordularımızın içinde - yanında yer aldığı bir Türkiye diliyorum. Dilerim öyle olur.

Yeni yıl için sizlere içi boş sözlerle mutluluklar dilemek istemiyorum.
▪ İnsanlık virüsü teröristin, terörün yok edilmesi için hep birlikte el ele diyorum.
▪ Teröristlere ve hain destekçilerine sözümüzü
-“Sizleri yok edeceğiz”.
-“Yaptıklarınızı, yakıp yıktıklarınızı onlarca katıyla yanıp yıkılarak ödeyeceksiniz!” sözümüzü eylemlerimizle söylediğimiz bir Türkiye diliyorum. 
▪ Ordumuzun, güvenlik güçlerimizin ulusumuzun çelikleşmiş ifadesi olduğunun aklımıza-yüreğimize çakıldığı, teröristlerle masa başına oturulmadığı bir Türkiye diliyorum.

Bilim ışığının, bilim eğitiminin ekmek, hava, su gibi her bir vatandaşa bol bol sunulduğu aydınlık bir Türkiye diliyorum.
Bilim ordumuzun askerleri öğretmenlerimizin tayin beklemekten yılarak intihar etmedikleri bir T.C. diliyorum.
            ▪ Bilim ordumuzun gücüyle hızla çağdaş medeniyetin üstüne çıkan, tüm emperyalist saldırılardan korunan güvenli-güvenilir bir Türkiye diliyorum.
▪ Cumhuriyetimizin dördüncü gücü olan basınımızın:
Ulusumuzun doğruyu gören gözü, doğru duyan kulağı, doğruyu duyuran dili, günde 24 saat çalışan koruma ve savunma şemsiyesi olduğu bir Türkiye diliyorum.
▪ Haberi, baskıyla - rüşvetle vatandaş tuzağı yapanların-yaptıranların;
Yalan yanlış haberlerle aklımızla oynayan, aklımızı oynatanların ayıklandığı-hesap verdiği bir Türkiye diliyorum.
Televizyonlarda terör haberleri, laikliğimizi tehdit eden olaylar ve benzerleri yer aldığında “moralim bozuluyor” diye televizyon kapattıranların, savaştan kaçan askerler olarak kamu vicdanında mahkûm edildiği, dost yüzüne bakamaz oldukları bir Türkiye diliyorum.
▪ Neoliberal ekonomi sistemiyle Yumurta yerine yumurtlayan tavuk yapısındaki üretim kuruluşlarımızı(1) geniş topraklarıyla birlikte yabancılara satmadığımız; Ege ve Akdeniz’deki adalarımızı yabancılara bırakmadığımız.
Dış borç batağına batmadığımız.  Halkımızı işsiz aşsız, sadakaya muhtaç bırakmadığımız. Yeni bir ‘Osmanlı Duyunu Umumiye si’ yaratmadığımız bir Türkiye diliyorum.
▪ Kutsal Vatan Savunması görevini, bedelli askerlikle para ödeyenlere değil, para ödeyemeyenlere bırakarak şehitlikte-gazilikte eşitliği bozmadığımız bir Türkiye diliyorum.
▪ “Komşularla barış, komşularda barış”; “ kalkınma için bölgesel ekonomik işbirliği” diyen bir Türkiye diliyorum.
 “Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin pilanlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.” diyen Atatürk’ümüzü dinliyor:
▪ “Ne Amerika, ne Avrupa Birliği,  ULUSAL BİRLİK, tam egemenlik” andını içen bir Türkiye diliyorum.
▪ Din-mezhep savaşçısı değil, inançlar-mezhepler-ırklar barışçısı, insanlık yarışçısı bir T.C. diliyorum.
▪ Yalancıların, dolandırıcıların, talancıların, çalanların Türkiye’sini değil; doğrucu – gerçekçi -  kan ter çalışanların Türkiye’sini diliyorum.
▪ Çaldırmayan, rüşvet aldırmayan, rüşvet vereni-alanı kim olursa olsun hemen yargıya teslim eden, tam adaletle yargılayan bir yargı - bir Türkiye diliyorum.
▪ Partici bir hükümete değil, milli bir hükümete sahip bir Türkiye diliyorum.
▪ Türk gençliğini eğitimsiz, işsiz güçsüz bırakan değil, Vatanı Türk Gençliğine emanet edenlerin Türkiye’sini diliyorum.
▪ Sadece tüketip tükenen değil, çiftçimiz – işçimiz – sanatçımız – sanayicimiz - bilim insanlarımızla üreten bir Türkiye diliyorum. Üretimiyle işli güçlü, özgür egemen bir Türkiye diliyorum.
▪ Yuvalarımızın mimarları, yavrularımızın anaları, bizlerin hayat arkadaşları, sırdaşları namusları, onurları, aşkları olan kadınlarımıza kalkan ellerin kırıldığı bir Türkiye diliyorum.
Düş, düşünce, duygu paylaşma aracımız, en büyük üretim – buluş kaynağımız, en güzel buluşma meydanımız, dil dilek – yürek birliği vatanımız Türkçemizin, yabancı dillerle kirletilmediği, sağlıklı gelişme yollarının tıkanmadığı, yediveren güllerinin açtığı bir Türkiye diliyorum.
Değişen İktidarlarla Değişmeyen Bir Türkiyeideali doğrultusunda,
95 yıl sonra yeniden üretilmeye çalışılan HASTA ADAM yerine:
İlim-Bilim-Eğitim-Sanat Ordularıyla; Tarım-Sanayi-Enerji vb. Üretim Ordularıyla; Ekonomi ordusuyla; Laiklik başta Atatürk ilkeleri temelinde yasaması, yürütmesi, yargısı ve silahlı kuvvetleriyle tam sağlıklıTAM BAĞIMSIZ bir T.C. diliyorum.
Tek vatan, tek devlet, tek ulus, tek dil, tek yürek, onur ve umutla sonsuzluğa…
 
“Ne Mutlu Türküm Diyene”
“BAŞKA TÜRKİYE YOK”