Kaş İlçesinin 1983 ve 1987 yılları arasında oluşan Çerçiler Semti senelerce ilçe merkezindeki konut sorununa çözüm olmuştur. Memurlar ve dar gelirli aileler normal fiyatlara burada kirada oturmuşlardır. Son 4 sene içerisinde bu bölgede yüzlerce apartman yapılmasına rağmen  ülkelerinden kaçan Rus ve Ukrayna"lıların da gelmesi ve evlerin apart olarak turizmde değerlendirilmesi sonucu bu semtte de kiralar astronomik oranda yükselmiştir.

   Şu anda mahallede yaklaşık 4500 kişi yaşamaktadır, 3300 seçmen 10 sandıkta oy kullanmaktadır. Kaş ilçe merkezinin tümünde (Andifli Mahallesi) 6697  seçmen ve 21 sandık olduğuna göre Kaş merkezinin yarısı

 bu semtte oturmaktadır.

   Mahallede 5 AVM market, 1yapı market, 1Kasap, 1 pastane, 1 düğün salonu, birkaç tane   elektrik ve su malzemeleri satıcısı ve 1 belediye parkı ve İş Bankasına ait bir ATM ce 1cami vardır. Neredeyse her evde en az 1 veya 2 otomobil olduğundan bu kırsal mahallede şu anda otopark sorunu doğmuştur. Eski Antalya Yolu"nun imar planlarında " ticari saha" olması ve aynı cadde üzerindeki hazine"ye ait eski köy hizmetleri sonra Diş Polikliniği olan yerde Kaş Emniyet Müdürlüğü binasının inşa edilmesi bu cadde üzerinde yoğun bir trafik ve otopark sorunu doğuracaktır. Boş arsa var diye bu tek boş araziye kamu binası yapılması sonucunda semtin bir meydanı, pazar alanı, afetlerde toplanma alanı kalmamıştır. 

    Yerel seçim çalışmalarında bu bir ilçe büyüklüğündeki semtin sorunları hiç konuşulmamış ve  adeta unutulmuştur.

Ben mahallenin kuruluşunda ve hazine ile ilgili davaların sonuçlanmasında emeği geçen bir kişi olarak bu sorunların dile getirilmesinde kendimi sorumlu hissediyorum. Benim vatandaş olarak gördüğüm sorunlar şöyledir.

    1-) Semt pazarı alanı ayarlanmalı  ve haftanın perşembe günü daha katılımlı bir semt pazarı kurulması sağlanmalıdır. 

   2-) Oto park konusunda yapılabilecek her şey  yapılmalı, yol, sokaklarda park alanları trafik boyalarıyla belirlenmelidir. 

   3-) Belediye banka ATM leri için bir yer ayarlamalı birkaç bankanın burada ATM açması teşvik edilmelidir.

   4-) Bir eczane açılması için yerel yönetim imkanlar sağlamalı ve halkın ilaca daha kolay ulaşması sağlanmalıdır.

   5-) İleride burada bir aile sağlık merkezi açılması için yine yerel yönetim imkanlar sağlamalıdır.

   6-) Günümüzde insanların oturup sohbet edeceği, çay kahve içeceği alanlar kalmamış ve emekli ve dar gelirli kişilerin bu gibi yerlere gitme imkanı kalmamıştır. Belediye"ye ait park alanı içerisinde basit ve özellikli büfeler yapılarak burada insanlarımızın toplanması ve iyi vakit geçirmeleri sağlanmalıdır.

    Yine berber, küçük tamirci, kadın kuaförü gibi sanatkarlarımız için park ve geniş yol kenarları boşlukları üzerinde geçici büfeler yap işlet devret modeliyle  kiraya verilerek halka ucuz ve kolay

hizmet sunmaları sağlanmalıdır.

    7-)Kuran Kursu binası altında ve Kaş Orman İşletmesi üzerindeki yeni kurulan semte giden yollar düzenlenmeli ve genişletilmelidir.

   Devam edecek.