Yerel seçime 40 gün kalmasına rağmen daha başkan adaylarının icraat  PROĞRAMI ve eleştirileri  kamu oyuna açıklanmamıştır.

   20.02.2024 akşamı parti içi kavgaların başlayacağı hafta olacaktır. Geride seçime hazırlanmak için 1 ay süre kalacaktır. Ben belediye başkan ve belediye meclis üye adaylarına da rehber olsun diye bir vatandaş olarak  kendi gözümden sorunları ve  çözümleri aşağıya yazıyorum.

   Kaş ilçe Merkezi; 1-) İlçe merkezinde Atatürk Bulvarı’nın trafikte tek yön uygulaması araç trafiğini rahatlatmamıştır. Merkeze giren araçların ara sokaklardan çıkışı araç trafiğinde yavaşlama ve sıkıntıya neden olmaktadır. Bu konuda yeniden düzenleme yapılmalıdır. İlçe merkezine giriş kavşağı ve Uğur Mumcu caddesindeki trafiğin rahatlaması yönünden Şehit Kazım Temel caddesi karşısından Çukurbağ Yarımadası yoluna bağlanacak yeni bir  cadde açılmalıdır.

2-) İlçe merkezinde cadde ve sokaklarda araç park edilecek yerlerde işaretleme yapılmalı, trafiği tıkayan yerlerdeki araç parkı önlenmelidir.

 3-) Yeni otopark alanları bulunmalı ve bu konuda çözüm üretilmelidir.

 4-) Eski otogar bölgesindeki projeye acilan kaynak ayrılmalı ve hemen inşaata başlanmalıdır. İstendiği taktirde kaynak her zaman bulunabilir. İktidarr partileri bu konuda daha avantajlıdır.

  5-) İlçe merkezinde konut sorunu zirveye çıkmıştır. TOKİ projelerinin gerçekleşmesi çok uzun zaman gerektirir. O proje bitse bile  ihtiyacın/ sıkıntının bir kısmını karşılayabilir.

   Çukurbağ Mahallesi Gedife Ovası’nın imar planı yapılalı  20 yıldan çok fazla zaman geçmiştir. 1/1000 imar planının gerçekleşmesi için İmar kanunu’nun 18.  madde uygulaması  için derhal ihale açılmalıdır. 1,5 veya 2 sene içerisinde  o bölgede yeni bir kent kurulabilir. Bu yeni kentin yolu Kaş Spor Alanı’nın yanından çok basit şekilde açılabilir. ( Ek: 1 Çukurbağ Mah. Gedife Ovası imar planı) Yıllardır belediyemiz bu sorunu görmezden geldi ve konuda ciddi bir adım atmadı.

  6-) Devlet kurumlarının hepsi bir alanda toplanmalıdır. İlçenin sert coğrafi yapısından dolayı tek genişleyeceği  alan kuzey taraf Ağullu ve Çukurbağ mahalleleridir. Otogar Ağullu mahallesine yapıldığına göre vatandaşların kamu binalarına kolay ulaşımı yönünden daha önce devlet hastanesi olarak ayrılan Orulca Semtinde en az 100,000 m2 yer Orman Genel Müdürlüğü”nden irtifak/kiralama yoluyla kiralanmalıdır. Başta Kaymakamlık, Emniyet, Adliye gibi binalar bir kampüs gibi aynı yerde toplanmalıdır.

Devlet Kampüsü gibi oluşacak bu yer ilçe merkezinde bu günkü yerdeki Adliye, Kaymakamlık  binaları civarındaki  trafik sıkışıklığını giderecek ve yaz mevsiminde insanların aşırı sıcaktan terlemeden hizmet binalarına ulaşma ortamı doğacaktır.

   Not: devamı yarın.

   Ek; -Çukurbağ Mah.  Gedife Ovası İmar Planı.

Foto : Erdal Hacıvelioğlu.

Gedife  Ovasından görüntüler.