Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun 100. yılını yurt dışında kutlamak amacıyla Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlamak amacıyla Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde düzenlenen Süper Kupa ne yazık ki, yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilmiştir.

Futbol Federasyonu'nun belirleyeceği bir tarihte başka bir yerde oynanacaktır.

İyi de bunun olmayacağını kaç kez kamuoyunda taraftarlar ve kulüp başkanları belirtmişlerdi.

Neden Türkiye'de oynanmadı öncelikle bunun çözülmesi gerekiyor. Madem ki 100. yıl için yapılacaksa ise, neden Başkent Ankara değil?..

Veya Samsun, Erzurum, Amasya ve Sivas olabilir. Cumhuriyet temellerinin atıldığı yerler olarak bakılacak olursa buralarda olur.

100.yılı neden Arabistan'da kutlama gereği duyuldu. Bütün sorun parada ise bunu bir şekilde çözümü vardır. Türkiye kimseye muhtaç değildir. İsterse istediği parayı da bulabilir.

Mesela 85 miyon 1'er lira verse 85 milyon yapar. Ki 1 lira değil 10 TL verse 850 milyon yapar.

Bence Türkiye, Dünya'nın en zengin ülkesi. Kimseye de ihtiyacı yok. Neden ve ne için Suudi Arabistan düşünülmüş bütün sorun burada?

Hem de neden yurtdışı bunu anlamak mümkün değil. Hatta şöyle bir şey de yapılabilir. Türkiye Futbol Federasyonu daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray maçına gidemeyen il ve ilçeler var. Buralarda Süper Kupa veya diğer organizasyonlar yapılabilir.

Fenerbahçe ve Galatasaray maçını Bilecik'te veya Bitlis'te veya atıyorum Kars'da hatta hatta Edirne'de de düzenleyebilir. Bu şehirleri örnek olarak verdim sadece. Daha önce hiç böyle turnuvaların düzenlenmediği illerde olsa oranın ekonomisine katkıda bulunulsa daha iyi olmaz mı?

Bizim ülkemizin hemen her yerinde bu futbol maçı oynanabilir. İlle de büyük şehirlerde olması gerekmez. Nasıl olsa yılda bir kez yapılıyor. Bunun için gerekli tedbirler alındıktan sonra neden olmasın?

O yörenin insanları da maçı canlı olarak izleme imkanı olur. Hatta son yıllarda insanlar futboldan zaten uzaklaşmaya başladı. Eğer daha da sevdirmek istiyorlarsa ve geliştirmek istiyorlarsa hem o şehrin çocukları için yeni fubolcuların yetişmesi sağlanmaz mı?

Eğer sadece para için böyle bir organizasyon düşünülmüşse gerçekten çok yazık!..

Parayı her zaman bulabiliriz ama kendi değerlerimizden ödün veremeyiz. Yıllardan bu zamana kadar yapılan mücadele bunun için değil mi?

Daha detaya girmek istemiyorum. Ama bizi bizden başka seven kimse yok. Bizi kimsenin sevmediğini biz biliyoruz. İnşallah çok geç olmadan bunu da anlarız.

Bu ülke her şeyi ile çok değerli. Biz de olan kimsede bunun kıymetini bilirsek başarı bizim için kaçınılmaz olacaktır!..

Baştan yanlış olan Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oynanacak karşılaşma için taraftarlar gereken ilgiyi göstermediği için yanlış hesap Riyad'dan dönmüş oldu!..