2023 yılının son günlerini yaşıyoruz. Cumhuriyetin yüzüncü yılına veda ederken 2022 yılının bitiminden sonra 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren güzel başlayan yılbaşı Ülkemizdeki olarak bizi şok etti. Ülkemizdeki 6 Şubat 2022 Depremi ile adeta ülkemiz insanı olarak adeta sarsıldık ve çok üzüldük.

   Yaşanan depremle yüzlerce canı kaybettik. Onlarca bina yerken bir oldu. Çok mal ve can kaybı oldu. Devlet bunları telafi etmeye çalışıyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay,  Adıyaman,  Osmaniye, Gaziantep, Kilis,  Adana, Urfa illerinde yaşanan deprem büyük ölçüde can ve mal kaybına neden oldu. Ülkenin her yerinden devlet ile birlikte tüm sivil toplum kuruluşları buralarda yaşayan depremzedelere yardım için seferber oldu.  Türk halkı bir kez daha fedakarlığını ve yardımseverliğini gösterdi. Antalya ilinden ve İlçelerinden deprem bölgelerine tırlarla gıda ve barınma için yardımlar gönderildi. Temennimiz odur ki ülkemizde bir daha böylesine acı bir olay ve dram yaşamayalım.

  Mayıs ayında yapılan iki aşamalı genel seçimlerde ülkemizde 5 yıllığına yeniden seçilen iktidara halkın tercihi ile devam denildi. Dünyada ve ülkemizdeki yaşanan olaylar aynı şekilde Kaş İlçemizi de doğal olarak etkiledi. Artık önümüzde Ülkemizdeki olduğu gibi Kaş İlçemizde Yerel seçimler var. Merakla seçmenlerde kim veya kimler aday olacak merakı etrafı sarmaya başladı. Bütün partiler Yerel seçimlere odaklanmış durumda. Geçtiğimiz Genel seçimlerdeki ittifakların bir kısmı devam ederken muhalif kanattaki bir kısım ittifaklar şimdilik çözülmüş görünüyor. Buda seçimin sonucunu büyük oranda etkileyecek ve değiştirecektir. Seçmen 31 Mart 2024 tarihinde yeniden Yerel idarecileri seçmek için sandık başına gidecek ve oyunu vererek Belediye seçimlerinde Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerini beş yıllığına seçerek Anayasal hakkını kullanacaklar. 2014 yılından bu yana Kaş ilçesinin ve çevresinin tüm sorunları Kaş Konseyi olarak tarafımızca tespit edilerek Belediye ve halkımızla ile basın yolu ile paylaşılmış ve paylaşılmaya da devam edilmektedir. Paylaşılan sorunların bir kısmı Yerel Belediyecilik anlayışı ile yerine getirilmiş ancak büyük bir kısmı erteleyerek ödenek sıkıntısı ve zaman yetersizliği ileri sürülerek önümüzdeki yeni seçim dönemine bırakılmıştır. Temennimiz odur ki bu sorunlar büyümeden ve katlanmadan çözülmesinden yanayız. İlçemizde elbette sorunlar çok ve acilen çözüm beklemektedir. Başta konut sorunu olmak üzere birçok sorunun çözülmesini bekliyoruz. İlçemizde konut sorunu acilen çözüm beklemektedir. Kira bedelleri hızla yükselmekte ve neredeyse oturulacak konut bulunmayacak hale gelmiş durumdadır.

İmar sorunu ise yıllardır kangren bir hale gelmiştir. İlçe merkezinin küçük ve engebeli olması,  birde sit alanının içinde kalması nedeniyle neredeyse konut yapılacak alan kalmamıştır. Kaş ilçe merkezi ile Kalkana yakın yerlerde yerleşim alanlarına yapılan konutlarda İmar alanlarının yerleşime açılmasındaki gecikmelerden dolayı mantar gibi kaçak ve çarpık konutların yapılmasının önüne geçilmesini önlenemez hale getirmiştir. Ayrıca özellikle Yaz aylarında ki Turizm sezonunun yogunlugundan dolayı araçların fazlalığı nedeniyle otopark sorunu hızla artmaktadır.

 Acilen Kaş Merkezde ve Kalkan merkezde otopark sorunu çözüm beklemektedir.

Hükümet Konağının ve Kültür Merkezinin hızla yapılması ilçemiz adına sevindirici bir durumdur.

Ancak şimdiki kullanılan Hükümet Konağı ve içerisindeki Adliye kısmı binanın eski ve ilçenin konaklama tesislerinin ve Araç trafiğinin yoğun bulunduğu yerde olması hali buraya işi için gelenlerin araç parkı için yer bulma sıkıntısını had safhaya çıkarmaktadır. İlçemizde yeşil alanların ve parkların arttırılması önemlidir. Kaçak inşaatlar İlçemizi ve çevresini beton yığını haline getirmiştir. Etraf betondan geçilemez hale gelmiştir. Bu durum kötü hır görüntüye ve de çevre kirliliğine zemin hazırlamaktadır. Yıllardır İlçemizde ve bölgemizde Üniversite hayalimiz halen devam etmektedir. İlçemiz sınırları içerisinde 2014 yılından beridir tavsiye kararımızı burada tekrarlıyoruz.  Kınık-Ova-Yeşilköy havzasında bir Ziraat Yüksekokulu/Fakültesi ve Kaş-Kalkan arasındaki bölgede da Turizm Yüksekokulu/ Fakültesinin açılmasını özlemle ve heyacanla bekliyoruz. Bu nedenle bilimsel yapılan Ziraat veya Turizm eğitimiyle bölgemiz Tarım ve Turizm alanında gelişerek iyi yerlere gelecektir.

Kınık Bölgesinde yakında faaliyete geçirilecek olan Organize Sanayii Bölgesi ile bu yerin insanları kalkınarak ürettikleri yöresel ürünler de en iyi şekilde başka yerlere taşınarak pazarlanacaktır. Organize Sanayinin kurulması ile birlikte en son teknolojinin bölgemizde uygulanması bölge insanına yeni ufuklar açacaktır. Bölgemizde Üniversitenin açılması ile Eğitim, Tarım ve Turizmi ve sonrasında ticareti geliştireceği ve sonrasında bölgemiz için olumlu verimli neticeleri beraberinde getirecektir.

Antalya-Kaş sahil yolunun uzun ve virajlı oluşu ile yola çıkmayı zahmetli hale getirmektedir.

Aynı durum Kaş-Gömbe ve devamında Antalya yolu da Elmalı'ya kadar zorluklarla aşılmaktadır.

Her iki yolda uzun ve meşakkatli olup Antalya İline gitmek her iki halde de zahmetli olmaktadır.  Acilen bu yolların tünel, köprü ve viyadüklerle kısa yollara çevrilmelidir. Yeni seçilecek Belediye Başkanı her ne kadar bir siyasi partinin üyesi olarak seçime girse de sonuçta herkesin yani tüm ilçe halkının Başkanı olmalıdır. Halk kolay ulaşabileceği ve sorununu yerinde ve kısa zamanda çözebilecek kişiye oyunu atarak onu seçmek isteyecektir.

   Yeni yıla girerken acısı ile tatlısı ile Cumhuriyetimizin 100.yılını yani 2023 yılını geride bırakıyoruz

2024 yılının ise her zamanki temennimiz ile tüm dünyaya, ülkemize,  Kaşımıza ve hemşehrilerimize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Bu vesile ile tüm Kaş'lı hemşehrilerimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Esen Kalın...