Hepimizin bildiği gibi Yerel seçimlere doğru hızla zaman ilerliyor. Şunun şurasında tam 6 ay gibi çok kısa bir süre kaldı.

   Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Seçimleri adıyla yapılan Genel seçimlerde ittifaklarla seçime giren iktidar ve muhalefet başa baş bir seçim dönemi yaşadı. Ülke genelinde kıyasıya yapılan ve yakın bir farkla iktidarın önde götürdüğü seçimden sonra bu sefer Yerel Seçimlerle Muhalefet rövanşı alacak ipi göğüslemek istiyor. İktidarın ve onu destekleyen diğer partilerin oluşturduğu Cumhur İttifakının yanında Ana Muhalefet ve diğer Muhalefet partilerinin desteklediği Millet ittifakı seçime uzun zamandır hazırlanıyor. Millet ittifakını oluşturan partilerde zaman zaman ittifak dışında kendi adayları ile Yerel seçimlere girme arayışı da sürüyor.  6 ay gibi çok kısa zamanda durum neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Elbette seçimden önce Yerel seçimlere katılacak partilerle onların içerisinden gösterilecek idareci ve meclis üyelerinin meydanlarda halka verecekleri sözler ve sorunlarını tespit ederek sorunların çözümü noktasındaki davranışları bizler için çok önemli. Bizleri de en çok ilgilendiren konulardan birisi de Antalya’nın en batısında yer alan turizm cenneti ve beldesi olan Kaş İlçesinin sorunları geliyor. Kaşta en önemli sorunlardan birisi ulaşım sorusu. Ankara İstanbul’dan ve Antalya’dan karayolu ile gelmek gerçekten çok uzun ve de çok yorucu. Diğer sorun Kaşta kiralık konut bulmak çok zor ve de bulunsa dahi kiralar çok uçuk fiyata gidiyor. Özellikle yazın turizm amacıyla gelenler konaklama ve yiyecek fiyatlarının pahalılığından yakınıyorlar. Araçların ve gelenlerin sayısındaki fazlalık otopark sıkıntısını beraberinde getiriyor. Kaş ve Kalkan merkezde araba park edecek yer bulmak nerdeyse imkansız gibi. Konaklama konusunda her ne kadar bu yıl gerek çalışan kalitesi ile gerekse konaklama kapasitesi ve yatak sayısı bakımından bir sıkıntı yaşanmasa da ileriki yıllarda bu durumun acilen düzeltilmesi gerekiyor. Turizm alanlarının çoğaltılarak turizmin sadece deniz kum ve güneşten ibaret olmadığını, bunun yanında yamaç paraşütü, rafting, deniz kayağı, yayla turizmine de ağırlık verilecek alternatifleri çoğaltmamız gerekiyor.

   Yörelerimizin tanıtımı ve bunun yanında yöresel ürünlerimizin tanıtımı bizler için çok önemli.

İlçemizde uzun yıllardan beridir beklenilen sanat ve kültür etkinliklerinin yapılacağı ve öncesinde yarım kalan Kültür Binasının bitmesi Kaş halkı için çok elzem bir konudur. Kaş Kültür binasının bir an önce bitirilmesi önem arzediyor. Seçime girecek partili adayların seçmeni bu konuda samimi beyanları ile ikna etmesi gerekiyor. Verilecek sözlerin seçimden sonra seçilenlerin unutulmamasını temenni ediyoruz..

  Seçimlerin adil ve bir o kadarda yerelde herkesi temsil edebilecek adayların olmasını temenni ediyoruz. Çünkü demokrasi yerelden başlar. Yerel Seçimlerle her 5 yılda bir seçilenler değişir.  Yenileri işbaşı yapar. Seçme ve seçilme bilindiği üzere Anayasal bir haktır. Bu hakkın kullanılması her Türk vatandaşının en doğal hakkıdır.

  Bu vesile ile yeni seçim dönemin yerelde ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum...