FETHİYE KARAÇULHA'DA ALİ GÜRBÜZ GÜREŞE DOYURDU

   Fethiye Karaçulha Er meydanında düzenlenen güreşlerde Ali Gürbüz Başpehlivan Oldu.

   Muğla'nın Fethiye ilçesinde Karaçulha Mahallesi'nde düzenlenen Mustafa Kiremitli 2.Yağlı güreşlerinde başpehlivanlık kategorisinde finalde rakibi Cengizhan Şimşek'i yenen Ali Gürbüz Başpehlivan oldu. Cengizhan Şimşek ikinci, Hüseyin Gümüşalan ile Yıldıray Akın ise üçüncülüğü paylaştı.

  Fethiye Belediyesi tarafından Karaçulha Mahallesi’ndeki Kovanlık mevkiinde rahmetli Karaçulha Beldesi eski Belediye Başkanı Mustafa Kiremitli anısına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Karaçulha Mustafa Kiremitli 2.Yağlı Güreşleri’ne 71 Başpehlivan olmak değişik kategorilerde 939 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık yarı final güreşinde Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan, Cengizhan Şimşek ile Yıldıray Akın karşılaştı. Ali Gürbüz, Hüseyin Gümüşalan’ı yenerek finale yükseldi. Diğer taraftan da Cengizhan Şimşek, rakibi Yıldıray Akın’ı yenerek finalde Ali Gürbüz’ün rakibi oldu. Ali Gürbüz, rakibi Cengizhan Şimşek’i yenerek başpehlivan oldu. 71 Başpehlivanın katıldığı Başpehlivanlık kategorisinde ünlü Altın kemerli Başpehlivan İsmail Balaban ilk turda Seçkin Duman'a yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Altın kemerli bir başka ünlü Başpehlivan Mustafa Taş ise ilk turda İsmail Koç'a yenildi. Fethiyeli Ali Yanatma ilk turda bay çekerek güreş yapmadan tur atladı. İkinci turda ünlü Başpehlivan Recep Kara Seçkin Duman'a yenilmesi günün sürprizi oldu. Günün bir başka sürprizi ise ünlü Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil Serdar Yıldırım'a, 2023 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Yusufcan Zeybek ile yeni genç Başpehlivanı Osman Kan'ın puanlama güreşinde ihtar puanla kazanmasına önce güreşi yöneten saha hakemine ve ardından kule hakemlerine itiraz eden Osman Kan ve ekibine güreşsever seyircilerde destek verdi, ama sonuç değişmedi. Üçüncü turda Kumluca Güreşlerinin Başpehlivanı Fatih Atlı Mustafa Batu'ya yenilmesi günün birbaşka sürpriziydi. Çeyrek final güreşlerinde ünlü Antalyalı Başpehlivan Orhan Okulu, Kocaelili Başpehlivan Yıldıray Akın'a yenilerek hayal kırıklığı yarattı.

   Fethiye Karaçulha Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı olan Antalya'nın Manavgat Belediyesi adına güreşen ünlü Başpehlivan Ali Gürbüz ilk turda Ali İhsan Batmaz'ı, 2. turda Serkan Serttürk'ü, 3. turda Süleyman Başer'i, 4. turda Fethiyeli evsahibi Ali Yanatma'yı, 5. Tur çeyrek finalde Mustafa Batu'yu, 6. tur yarıfinalde Hüseyin Gümüşalan'ı, finalde de Antalyalı ünlü Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'i yenerek şampiyon olarak düzenlenen törenle altın kemeri boynuna taktı. Ali Gürbüz'e finalde kaybederek ikinci olan Cengizhan Şimşek ilk turda Ali Güngör Ekin'i, 2. turda Recep Çakır'ı, 3. turda geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı Yusufcan Zeybek'i, 4.turda bay çekerek güreşmeden tur atladı. Beşinci tur çeyrek finalde günün en etkili ve kıran kırana yaptığı güreşlerle güreşsever seyircilerin halkı olarak takdirini alan Serdar Yıldırım'ı, 6. Tur yarı finalde Yıldıray Akın'ı yenen Cengizhan Şimşek finalde Ali Gürbüz'e yenilerek ikinci oldu. Hüseyin Gümüşalan ile Yıldıray Akın ise üçüncülüğü paylaştı.

   Ünlü Başpehlivan Ali Gübüz  rakiplerine göre 1 maç fazla yaparak ve ev sahibi Ali Yanatma’yı, geçen yılın Fethiye Karaçulha güreşlerinin Başpehlivanı Mustafa Batu’yu çeyek finalde , yarı finalde bir başka ünlü iddialı Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan’ı ve finalde son zamanların en formda Başpehlivanlarından Cengizhan Şimşek'i 10 dakika gibi kısa sürede yenen Ali Gürbüz birinci olarak altın kemeri kazandı. Antalyalı ünlü Başpehlivan Ali Gürbüz Fethiye'de yaptığı güreşlerde 7 rakibini üst üste yenerek yaptığı göze hoş yenici oyunlarla güreşsever seyircilerin takdirini kazandı.

 FETHİYE KARAÇULHA GÜREŞLERİNDE ALINAN SONUÇLAR

  35 güreşçinin güreştiği Minik-1 Boy’da Antalya’dan Muhammed Bera Cerit bitinci,  yine Antalya’dan Fahrettin Efe Taş ikinci, Muğla’dan Eymen Efe Çeşte ile Denizli’den Hamza Deniz üçüncülüğü paylaştı.   38 pehlivanın güreştiği Minik-2 Boy’da Muğla’dan Yusuf Ziya Ataçocuğu birinci,  yine Muğla’dan Şerif Ali Efe Yörük ikinci, Denizli’den Yahya Sönmez ile Antalya’dan Hakan Sülek üçüncü oldu. 48 pehlivanın güreştiği Teşvik-1 Boy’da Antalya’dan Süleyman Efe Kara birinci, Denizli’den Hüseyin Teoman Güngör ikinci,  üçüncülüğü Antalya’dan Arif Bulut ile yine Antalya’dan İsmail Korkmaz paylaştı. 46 pehlivanın güreştiği Teşvik-2 Boy’da Antalya’dan Anıl Efe birinci, Denizli’den Yiğit Sancar ikinci, üçüncülüğü ise Muğladan Kadir Buğra Dikik ile yine Muğla’dan Mert Tuğra Kestirmeci paylaştı. 62 pehlivanın güreştiği Tozkoparan Boy’da Muğla’dan Emre Baran birinci, Sakarya’dan Fahrettin Adil Çelik ikinci, Antalya’dan Celal Bayar İşlek ile Edirne’den Aydıncan Gümüşdağ üçüncü oldu. 77 güreşçinin güreştiği Ayak Boy’da Sakarya’dan Ferhat Duman birinci, Antalya’dan Zeki Alp Bulut ikinci, Antalya’dan İsa Demir ile yine Antalya’dan Aziz Efe Metin üçüncülüğü paylaştı. 86 pehlivanın güreştiği Deste Küçük Boy’da Denizli’den Serhat Abay birinci, Antalya’dan Ebul Faruk Çakır ikinci, Antalya’dan Kerem Berk Akdağ ile yine Antalya’dan Kemal Arda Akbaş üçüncü oldu. 72 pehlivanın güreştiği Deste Orta Boy’da Ankara’dan Özer Özgür Aslan birinci, Antalya’dan Ramazan Efe Boztaş ikinci, Antalya’dan Salih Can Topçu ile Burdur’dan Muhammet Can Karakuş üçüncülüğü paylaştı. 58 pehlivanın güreştiği Deste Büyük Boy’da Manisa’dan Melih Özdemir birinci, Antalya’dan Mustafa Naz ikinci, Antalya’dan Süleyman Barış Çarpıcı ile yine Antalya’dan Serhat Atalay üçüncü oldu. 137 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Küçük Boy’da Antalya’dan Erol Bursa birinci, Kocaeli’nden Abdulvasi Balta ikinci, Antalya’dan Mustafa Borucu ile yine Antalya’dan Arif Aslan üçüncülüğü paylaştı. 53 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Büyük Boy’da Kocaeli’nden Murat Özkaplan birinci,  Ankara’dan Kemal Berke Kaya ikinci, Kocaeli’nden Sinan Yıldız ile Antalya’dan Oğuzhan Öztürk üçüncü oldu. 78 pehlivanın güreştiği Büyük Orta Boy’da Antalya’dan İlker Durmuş birinci, Muğla’dan Alparslan Güçlü ikinci, Antalya’dan Hasan Can Güzeller ile Ankara’dan Mustafa Ölmez üçüncülüğü paylaştı.78 pehlivanın güreştiği Başaltı Boy’da Kocaelinden Hüseyin Soğukoğlu birinci, Ankara’dan Mehmet Kırat ikinci, Kocaeli’nden Abdulrefik Öner ile Antalya’dan Serhat Elvan üçüncü oldu. 71 pehlivanın güreştiği Baş Boy’da Antalya’dan Ali Gürbüz birinci, yine Antalya’dan Cengizhan Şimşek ikinci, Kocaeli’nden Hüseyin Gümüşalan ile yine Kocaeli’nden Yıldıray Akın ise üçüncülüğü paylaştı.

FETHİYE KARAÇULHA GÜREŞLERİ YENİ AĞASI TÜRKİYE'NİN EN GENÇ AĞASI

 22 yaşındaki Batuhan Kiremitli Fethiye Karaçulha Güreşlerinin yeni en genç güreş ağası oldu.

   Muğla'nın Fethiye ilçesi Karaçulha Mahallesi Er meydanında Karaçulha eski Belediye Başkanlarından Mustafa Kiremitli adına düzenlenen 2. Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 22 yaşındaki Batuhan Kiremitli Türkiye'nin en genç güreş ağası oldu. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde açık arttırma usulü olarak yapılan güreş ağalığını 5 milyon 500 bin TL vererek en yüksek parayı veren 22 yaşındaki Batuhan Kiremitli Türkiye'nin en genç güreş ağası oldu. Fethiyeli iş İnsanı olan Kiremitli İnşaat sahibi Bayram Kiremitli'nin oğlu olan 22 yaşındaki Batuhan Kiremitli güreş ağası olarak Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberindeki heyetle birlikte Er Meydanında ağalık turu attı.