Kıymetli Dostlar!

Hicri/kameri aylardan Şaban-ı Şerif’in 15. gecesine denk gelen 24 Şubat 2024 Cumartesi akşamı Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Beraat Kandilini inşaallah hep birlikte idrak edeceğiz.

Sevgili Peygamberimiz (sav), “Şaban’ın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin"  buyurmuştur. Çünkü O gece güneş battıktan sabah güneş doğuncaya kadar Allah Teâlâ: "Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Sıkıntıya uğrayan yok mu, Ona afiyet vereyim..." buyurmaktadır.

(İbn Mâce, İkâme, 191)

Bu kutlu gece, Yüce Allah’ın rahmet kapılarını açtığı, günahlarına tevbe edenlerin affedileceği, rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının açıldığı müstesna bir zaman dilimidir. Maddi ve manevi kirlenme, yıkılma ve yıpranmanın yaşandığı, kan,gözyaşı ve savaşların dört bir yanımızı sardığı günümüz dünyasında bizlere sunulan müjdelerle dolu bu kutlu geceyi fırsata çevirerek Yüce Allah’tan af, mağfiret dilemeli, dua ve niyazda bulunmalıyız. O’nun biz kullarına bahşettiği güzelliklerden en güzel şekilde istifade etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kaş'lı  hemşerilerimiz olmak üzere, Aziz Milletimizin, İslâm âleminin, Diyanet Camiamızın ve din görevlilerimizin mübarek Berat Kandilini en kalbi duygularla kutluyor, bu gecenin ülkemiz ve İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış, huzur ve kurtuluşuna, Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasında kan ve göz yaşlarının son bulmasını ve bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Ramazan ayına kavuşanlardan ve

Hak katında gerçek beraatımızı alanlardan olmak ümidiyle.. Allaha emanet olun.