Selamun aleyküm
Selamun aleyküm
Değerli kardeşim,
Bu gece Rabbimizin mağfiret ve rahmetinin çoğaldığı, ganimet bilinmesi lazım gelen en müstasna zamanlardan biridir. Efendimiz recep ayının ilk cuma gecesinin rahmet ve mağfiret kaynağı olduğunu müjdelemiş ve bu geceyi ihya hususunda ashabını teşvik etmiştir.
Bu gece geçen ömrümüzün muhasebesi çok kıymetlidir. Günah ve hataların muhasebesi için artık ne kadar daha bekleyebiliriz. Peygamber efendimiz akıllı kişinin nefsini kontrol eden ve ölümden sonrası için çalışan kişi olduğunu söylüyor. Allah Teala bütün müminlerin ahireti için ne hazırladığına dikkat edip muhasebe yapmasını istemektedir.
Bu gece ihmal edilmemesi gereken bir diğer husus tövbe etmektir. Geçmişinin muhasebesini yapan kişi hata ve günahlarından pişmanlık duyup tövbe etmeli ve günahlarına tekrar dönmekten kaçınmalıdır. 
Efendimizin bizlere öğrettiği seyyidül istiğfar duası samimiyetle ve bilinçle okunmalıdır. Bilmeyenlerin hemen öğrenmesi için bu gece bir fırsattır. 
Bu gece Allahu tealayı çokça zikretmek, hatırımızdan hiç bir zaman çıkarmamak  yapılabilecek en güzel ibadetlerdendir. Allahu tealayı zikretmek yani hatırımızda, hayatımızın içinde ve merkezinde bulundurmak Rabbimizin razı olduğu ibadetlerdendir. 
Dua bu gece, her gece ve  her gün bizim Rabbimize olan bağlılığımızın kulluğumuzun en has ifadesidir. 
Dua başlı başına ibadettir ve Allaha imanın en güzel ifadelerinden  biridir. Dua etmek Rabbimizin rahmetini dilememiz afiyet ve sıhhat istememiz her birimizin muhtacı olduğu nimetlerdir. 
Bu gece her bir Mümin kişinin Gazzede yaşatılan insanlık faciasına karşı Rabbinden bir kurtuluşu bir yardımı bir uyanışı en içten yakarışlarla istemesi gerekir. Mukaddesimiz Kudüsün kurtuluşu ve adaletin tesisi insanlığın kurtuluşudur. 
Bu gece ihmal edilmemesi gereken bir diğer ibadette Rabbimizin bize hidayet gönüllerimiz ve akıllarımıza şifa ve şuur kaynağı olarak gönderdiği Hakikate dair her bir şeyin en açık izahı ve  beyanı olan Kuran ı Kerim okumaktır. Mülk süresi, Yasin süresi ve Vakıa süresi bu gece tilavet edilmelidir. 
Bu gece belki bazı kardeşlerimiz için bir başlangıçtır. Bazı  kardeşlerimiz için zaten yaptığı ibadetlerinin daha fazla karşılığını göreceği bir hazine hükmündedir. Lakin her birimiz fani dünyadan göçüp giderken yanımızda götüreceğimiz şey sadece bu dünyadaki yaptıklarımız eserlerimizdir. Efendimiz dünyanın ahiretin tarlası olduğunu ve ahireti unutmamak için ölümü sıkça hatırlamamızı bizler tavsiye etmiştir. 
Her günümüzün Rabbimize hakikate ve kurtuluşumuza rağbetimiz olması duasıyla Regaib gecenizi tebrik ediyorum
ALLAHA EMANET OLUN.