27 Haziran Salı günü Bayram Arefesi, 28 Haziran Çarşamba günü ise mübarek Kurban Bayramıdır. Bizleri bu güne kavuşturan Rabbimiz’e Hamd olsun. Allah’a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz Rahmet, şefkat, acıma duygularının doruğa çıktığı, yüzlerin güldüğü, keder ve üzüntülerin giderildiği, evlerin bereketlendiği, fakir ve yoksulların sevindirildiği bir kutlu bayrama kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

  Dini ve Milli hayatımızda önemli bir yeri olan bayramların amacı; sosyal dayanışma, yardımlaşma ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak, kardeşlik, birlik-beraberlik duygularını pekiştirmek ve birlikte yaşama arzusunu milletçe ortaya koymaktır. Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, komşuların ve dostların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği, vefat edenlerin hayırla yad edildiği, küskünlerin, dargınların barışıp kucaklaştığı müstesna günlerdir. Kurban, Rabbimiz’e yaklaşmanın yanı sıra, sevgi, vefa, sadakat ve fedakarlığın simgesidir. Kurban, Yaratana karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı da isar ahlakını pekiştiren ve bizlere sahip olduğumuz nimetleri, inandığımız değerler uğruna feda edebilme iradesi kazandıran büyük bir ibadettir. Kurban Bayramının ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden haccın ifa edildiği, milyonlarca mü’minin Allah’a teslimiyetle Mekke’de bir araya geldiği mübarek bir zaman olduğunu ifade ederek, bu kutlu bayram ikliminde Kurbanla Allah’a yaklaşan müminler, bütün kötülüklerden uzaklaşmak için birbirlerini sevmek, saymak, kardeşlik duyguları içinde mutlu bir hayat sürdürmek için birliği, dirliği, kardeşliği engelleyen kini, hırsı bir tarafa bırakarak sevgi ve muhabbeti ön plana çıkarmalıdırlar.

  Kurbanlarımızı keserken mümkün olduğu kadar dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesilmesi, basın-yayın organlarına yansıyan nahoş görüntülerin olmaması, Kaş’ımız ve ülkemizin itibarı açısından da büyük önem arz etmektedir.

Kurban Bayramının; milletimizin birliğine, beraberliğine, barış ve huzuruna, milli ve manevi değerlerde bütünleşmesine, İslam âleminde kan ve göz yaşlarının kesilmesine vesile olmasını diler, bu duygu ve düşüncülerle öncelikle Kaş halkımızın ve tüm Milletimizin mübârek Kurban Bayramını kutlar, daha nice bayramlara, milletçe sıhhat ve afiyetle, birlik ve beraberlik içerisinde erişmemizi Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederim.

 NOT:Kaş İçin Bayram Namazı 28 Haziran Çarşamba günü Saat : 06:19’dur.