Haftalar önce şampiyonluk şarkılarını söyleyen Galatasaray, kendi sahasında ezeli ve ebedi rakibi Fenerbahçe'yi konuk etti. Son yıllarda rakibi karşısında üstünlük kuramayana Fenerbahçe, dezavantajlı görünüyordu. Hatta maçın başında Alexander Kwabena Baidooh Djiku'nun ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atılmasıyla daha da dezavantajlı duruma düştü Fenerbahçe.

Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen, üstelik de deplasmanda oynamasına rağmen, muhteşem ve akıllı oyunu sayesinde mutlu sona ulaşmayı başardı.

Fenerbahçe ile dalga geçiliyordu, hatta 6 farklı veya 7 farklı üstünlükler Galatasaray'ın kuracağı söyleniyordu fanatikler tarafından. Her şeyden önce Fenerbahçe ile oynadığının farkında olmayan taraftarların saçma sapan söylemleri Fenerbahçe'nin daha da iyi olmasına sağladı.

Daha önceki yıllarda böyle olayların yaşandığını bazı Galatasaray taraftarları bilmezler. Avrupa fatihi olarak nitelendirilen ve Avrupa'da bütün takımları yenen Galatasaray'ı yine Fenerbahçe her zaman olduğu gibi yenmeyi başardı. Daha önceki yıllarda iyi bir inceleme yapılırsa böyle maçlar için önceden peşin hükümlü olmamak gerekiyor. Çünkü bu Dünya'nın sayılı derbileri arasında durup dururken yer almadı.

İyi bir Galatasaray taraftarı Fenerbahçe ile dalga geçilmeyeceğini iyi bilmelidir. Bunu kaç kez Fenerbahçe, Galatasaray taraftarlarına hatırlattı. Hala öğrenemediler. Sizin oynadığınız ve fark attığınız takımların gibi bir rakip olmadığını Fenerbahçe'nin kaç kez anlatılması gerekiyor. Her şeyden önce rakibe saygı duymayı öğrenmek lazım. Bunu öğrenmediğiniz zaman size 10 kişi dahi kalsalar öğretirler. Bu Fenerbahçe için de Galatasaray için de geçerlidir.

Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. Onun için oynamanız ve gol şansınızın da sizin yanınızda olması gerekiyor. Bunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Maç 90 dakika ama hakem düdüğü çalmadığı sürece bitmez. Hatta bazen düdüğü çalar maçı bitirir, tekrar futbolcuları çağırır kalan 3 dakikayı da oynatabiliyor.

Son topa kadar savaşan kazanır. Bu sporun her branşında geçerli bir kuraldır. Fenerbahçe evet şampiyon olamayacak belki de, ama bu ligin en iyisinin kim olduğunu belirlendiği maçta, 10 kişi kalmasına rağmen rakibine ders vermeyi başardı.

Bu sezonun en iyi takımı Fenerbahçe olduğunu tüm sporsever taraftarlarına göstermiş oldu.

Fenerbahçe bu sezon tüm liglerde deplasman fatihi olarak gösteriliyor. Fenerbahçe kendi evinde kaybettiği beraberlikler yüzünden şampiyonluğu kaybedecek. Ama deplasman denince akla gelen ilk takım Avrupa’da bile Fenerbahçe…

Ayrıca 35 maçtır kendi evinde yenilmeyen Galatasaray’ı evinde yenmeyi başaran takım da Fenerbahçe oldu. Başka bir takımın bunu yapması da mümkün değildi. Çünkü diğer takımların Galatasaray karşısında oynadığı futbol belli. Bunu yapsa yapsa Fenerbahçe yapardı. Onu da başaran ilk takım olarak rakibine saygı duymayı bir kez daha göstermiş oldu Fenerbahçe!..

Maçın kahramanına gelince… Çağlar Söyüncü gerçek Fenerbahçeli olmayı başardı. Maçın 71. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Szymanski kale sahası içine ortaladı. Muslera'nın boşa çıktığı top arka direkteki Köhn'e çarptı. Boş durumdaki Çağlar Söyüncü'nün önünü düşen meşin yuvarlağı filelere gönderme işi Çağlar’a kaldı: 0-1

Demek ki, futbol seyirci ile güzel imiş. Bu kez deplasman seyircisinin de alınmasıyla stat daha da şenlendi. Her iki takımın taraftarının olması maça ayrı bir güzellik katıyor. Yalnız seyirciye de şunu hatırlatalım. Gerek evinizde ve gerekse deplasmanda oynarken, statlara zarar vermeyelim lütfen!..

Hem bütün takımlarımıza sahip çıkalım. Bu verilen zararlar, rakip takıma değil ülke ekonomisine zarardır!..

Bugün bayram 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı’mız kutlu olsun!..

Bir daha hatırlatalım Fenerbahçe, şakaya gelmez!..