Kimden bahsediyorum tabii ki Kadın A Milli Takımımızdan. UEFA Uluslar C Ligi'nde yaptığı 6 karşılaşmanın 6'sını da kazanan, aynı zamanda hiç gol yemeden bir turnuvayı tamamlayan Milli Takım.

Diyorum ya!.. Kadınlar her yaptıkları işlerde çok başarılı oluyorlar. Disiplin ne kadar önemli. İşte kadınlar bunu sağlıyorlar. Üstelik 16 gol atarak, hiç gol yemeden bir turnuvayı tamamlamak kolay olmasa gerek.

Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası yönetiminde çok büyük başarılar atacak gibi. UEFA C Ligi'nde bunu başardı. Şimdi sıra yükseldiği B Ligi'nde. Buna da başarabilir. Takımın en büyük özelliği hiç havaya girmeden maçları oynaması. Sanıyorum Milli Takım'ın en büyük özelliği bu. Başarının sırrı çok çalışmaktan geçiyor. Bunu da yapıyorlar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

Kadın A Milli Takımımız ne yapmış şöyle bir bakalım; ilk maçında Tiflis'te Gürcistan'ı 3-0, Elazığ'da Litvanya'yı 2-0, Lüksemburg'u deplasmanda 4-0, Çorum'da bu kez ev sahibi olarak Lüksemburg'u bu kez 1-0 yenerek 12 puana yükselerek en yakın rakibi Litvanya'nın 8 puan üzerine çıkmış ve matematiksel olarak UEFA B Ligi'ni garantilemişti. Kalan iki maçında Litvanya'yı deplasmanda 4-0 ve kendi sahasında Mersin'de Gürcistan'ı 2-0 yenerek, UEFA C Ligi 2. Grubu lider olarak bitirdiler ve 18 puan topladılar. Sadece galibiyet var, başka beraberlik ve yenilgi diye bir şey yok. Üstelik bir de gol yemeden turnuvayı tamamlamaları çok büyük başarı!..

Voleybol, basketbol, hentbol gibi branşlarda kadınların büyük başarılar var. Şimdi de futbolda kadınlar büyük bir başarı daha kazandılar. Sanıyorum B Ligi'ni de bu şekilde bitirirler ve A Ligi'ne yükselirler.

Başarının gelmeme ihtimali yok. Sadece ve sadece havaya girmeden dersine iyi çalışmak. Bu şekilde devam edildiği takdirde kupalar ve şampiyonluklar gelecektir.

Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası yönetimindeki Kadın A Milli Takım Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET), Gamzenur Yaman (Galatasaray), Fatma Şahin (Beylerbeyi)

Defans: Didem Karagenç (Beşiktaş), İlayda Civelek (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Dilara Deli (Sporting Charleroi), Gülbin Hız (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Cansu Nur Kaya (Fatih Vatanspor), Eda Karataş (Galatasaray), Ece Tekmen (Beşiktaş), Ümran Özev (Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET)

Orta saha ve forvet: Ebru Topçu (Galatasaray), Busem Şeker (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Meryem Cennet Çal (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Emine Ecem Esen (Galatasaray), Arzu Karabulut (ALG Spor), Miray Cin (MSV Duisburg), Elif Keskin Beşiktaş), Birgül Sadıkoğlu (Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET), Büşra Kuru (SC Sand 1946), Derya Arhan (Beylerbeyi), Ece Türkoğlu (ODU Women's Soccer), Yağmur Uraz (Fenerbahçe Petrol Ofisi)'dan oluşan milli takımın emeğine ve yüreğine sağlık. Başarılar sizinler olsun!..