1930 yılında Kaş  Kalkan bucağı Bezirgan Köyünde dünyaya gelmiştir.

O yıllarda köyde  okul olmadığından en yakın okul Kalkan merkezinde olduğundan  çocuklar her gün Bezirgan köyü'nden Kalkan’a yaya olarak okula gidip  geliyorlardı. Büyüsün okula  rahat gelip gitsin diye ailesi Mehmet’i 1933 doğumlu çocuklarla okula göndermiştir. Kalkan’da İlkokulu bitiren Mehmet Gülseven Aksu Öğretmen Okulu sınavlarını kazanmış ve okulu bitirdikten sonra ilk okul öğretmeni olarak köyüne atanmış birkaç yıl köyünde çalıştıktan sonra 1960 İhtilali sonrası Kaş Belenli köyüne tayin olmuştur. 1963 yılında Kaş’ın meşhur terzisi Salih Gerze’nin öğretmen kızı Nevcihan Gerze ile evlenmiştir.1964 yılında Kaş Merkez İlkokulu’na tayin olan Gülseven 1985 yılında buradan emekli olmuştur.

Sonraki yıllarda Ankara Gazeteciler Cemiyeti temsilciliği; Hürriyet Gazetesi muhabirliği, DYP‘den il genel meclis üyeliği ve Kaş’lılar Derneği Kurucu Başkanlığı yapan Mehmet Hoca insanlarla kolay iletişim kuran, yerel siyaset ile yakından ilgilenen ve hoş sohbet renkli bir kişilikti.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Nurlar içinde yatsın. Ailesine, akrabalarına ve sevenlerine başsağlığı diler, geride kalanlara Allah'tan sabır temenni ederim.