CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşlerinin 2024 yılının ilk güreşinin1. Haftası Manavgat'ta geçen yıl olduğu gibi bu yılda 10-11-12-13 Mayıs tarihlerinde yağmura ve soğuğa rağmen yapılabildi. Yoğun yağışlar nedeniyle güreşler ertelenebilirdi.

   Bu yıl yani 2024 yılı Türkiye Yağlı Güreşleri 1. Haftası Manavgat'ta geçen yıl olduğu gibi start aldı. Start aldı almasına ama, yağmur nedeniyle güreşler bir şekilde başlayamadı. Başlasa bile yoğun yağmur nedeniyle güreşlere bir gün ara verildi. Uzun bir aradan sonra Pazar başlayıp, mesai günü yani Pazartesi günü güreşler sona erdi. Güreşler sonunda Manavgat Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Hüseyin Gümüşalan'ı yenen İsmail Balaban oldu. Başpehlivanlık ilk turunda 74 başpehlivandan 20 tanesi güreşti. İlk turda erken final olabilecek olan Orhan Okulu - Cengizhan Şimşek karşılaşması nefesleri kesti. Sonunda gülen isim tecrübesiyle Orhan Okulu oldu. Başpehlivanlık ikinci turunda ise tüm pehlivanlar yani 64 başpehlivan karşılaştı. Burada dikkat çeken karşılaşma Osman Aynur'un, Yıldıray Pala'ya yenilmesi ve Mustafa Taş'ın da Seçkin Duman'a kaybetmesi dikkat çekici karşılaşmalardı.  Yine yeni başpehlivan olan isimlerin birbirleriyle eşleşmeleri sonucu iyi güreşler çıkarkan, diğer yeni başpehlivanların rakiplerine kolay teslim olmamaları dikkat çekici idi. Başpehlivanlık üçüncü turunda ise en dikkat çekici karşılaşmalardan biri Manavgat'ın iki başpehlivanının eşleşmesi oldu. Ali Gürbüz ve Fatih Atlı birbirlerine düştüler ve Ali Gürbüz karşılaşmayı kısa zamanda kazandı. Yine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Serdar Yıldırım, Nedim Gürel eşleşmesi dikkat çekiciydi. Bu kez yine kazanan Serdar Yıldırım oldu. Bu turda yılların tecrübesi Recep Kara da, Faruk Akkoyun'a kaybetti. İsmail Koç ile Mustafa Doğan Özkaya karşılaşması zevk veren karşılaşmalardan biri idi. Yine en uzun süren Mehmet Yeşil Yeşil ile Mustafa Batu karşılaşması sonunda gülen isim Mustafa Batu oldu.

Son 16 karşılaşmalarında ise, İsmail Koç, Serhat Gökmen'i; Seçkin Duman, Yıldıray Akın'ı; Ali Gürbüz, Furkan Durmuş Altın'ı; Yusuf Can Zeybek, Kürşat Şevki Korkmaz'ı; Serdar Yıldırım bu kez de Ünal Karaman'ı; Hüseyin Gümüşalan, Faruk Akkoyun'u; İsmail Balaban, Mustafa Batu'yu ve Orhan Okulu da, Ali İhsan Batmaz'ı geçmeyi başardılar.

   Bu arada Pazar günü hava diğer yağışlı günlere bakarak güzelleşti. Çeyrek final karşılaşmalarında ise, iki ezeli rakip Ali Gürbüz ve Orhan Okulu karşılaşması 2. günün erken finali idi. Uzun süren güreşin sonunda Orhan Okulu, Ali Gürbüz'e üstünlük sağlamayı başardı. Diğer karşılaşmalarda ise, İsmail Balaban, İsmail Koç'u yenerek Kumluca'nın rövanşını aldı. Sakarya-Kocaeli karşılaşmasında yükselen yıldız Serdar Yıldırım, Seçkin Duman'ı geçerek kürsüdeki yerini almayı başardı. Hüseyin Gümüşalan da, Yusuf Can Zeybek'i yenerek bu yarışta sonuna kadar ben de varım dedi. Yarı final karşılaşmalarında ise, Serdar Yıldırım ile Hüseyin Gümüşalan karşılaşmasında hakemlerin değerlendirmesi sonucu Hüseyin Gümüşalan galip ilan edildi. Bir önceki maçta Ali Gürbüz'ü uzun süren karşılaşması sonucunda yenen Orhan Okulu ise, İsmail Balaban'a kısa süre içinde kaybetti. Finalde ise dinlenmiş bir İsmail Balaban, Hüseyin Gümüşalan'ı kısa sürede yenerek Manavgat'ın Başpehlivanı olmayı başardı.

Bir de bizim konulara değinmek istiyorum. İki hafta önce yer konusunda yardım istememize ve yeriniz ayrıldı denmesine rağmen, son dakikada yerlerimizin iptal edilmesi ile karşılaştık. Daha sonra kendi imkanlarımızla otel ayarlayarak, konaklama işlerini halledebildik. Yalnız dikkatimi çeken konu şu, terminalde karşılaştığımız birinin anlattığına göre, Zonguldak'tan sporcu lisansıyla gelip otelde konaklama bir insan yapabiliyorsa eğer, biz de bu yağlı güreşe hizmet etmek için kilometrelerce yol kat ederek, hizmet vermeye çalışmamıza rağmen bizlere yer ayrılmaması gerçekten düşündürücü? Beklentimizin olmadığı amacımızın sadece hizmet olduğu bir ortamda bunu dahi yapamıyorlar. Neyse daha sonra bir yetkili bizimle ilgilendi 2. gün sonunda bize de bir yer gösterildi. Ayrıca ilk defa basın tribününden yayın yapma imkanı bulduğumuz için de teşekkür ediyorum. Tabii ki organizasyon yapmak zor. Kolay olduğunu söylemiyoruz. Ama daha önce toplantıda konuşulanların bir daha gözden geçirilmesi dileğiyle...