5 DAKİKA SİYASET ! 

  DANANIN KUYRUĞU YARIN KOPACAK

   Yerel seçimler yaklaştıkça bilhassa muhalefet partilerinde kazanlar kaynıyor ve sular bir türlü durulmuyor.

   Bölünen ve eski masa arkadaşlarına  kılıç çeken partilerde küsmeler, darılmalar ve istifaların sonu gelmiyor. Siyaset ilgi alanım ve 50 yıldan fazla takipte olduğum bir saha olmasına rağmen bu konu ile yakından ilgili değilim. Bizim 68 kuşağında siyaset “ vatan, millet ve insanlık  için hiç bir karşılık beklemeden yapılırdı. İnanmışlık ve millete “ adanmışlık vardı. 1980 öncesi bu uğurda sağ ve sol görüşlü  30.000 genç öldü. Bu günkü siyaset “çıkarlar”  üzerine kuruluyor. Benim gibi eski tüfekler bunu çok üzüntü verici bir durum olarak kabul ediyor ve bu kirli savaşa uzak kalmaya gayret ediyorlar.

   Yarın yani Salı günü, bilhassa muhalefet partilerinde belediye meclis üyeliklerinin dağıtımından dolayı eski tabirle “ dananın kuyruğu “ kopacak. Belediye meclis listelerinde adını göremeyen veya listede seçilecek yerde olmayanlar hemen ertesi gün büyük bir öfke ile partilerinden istifa edecekler ve başka hasım partilere gideceklerdir. Çoğu zaman yerel seçimlerde seçimin sonucunu; partilerine veya belediye başkanına kişisel taleplerinin reddedilmesinden dolayı kızan “ öfkeli seçmenlerin “ oyu belirler. Türk siyasetinde çok partili hayata geçişten sonra bu olaylar hep yaşanmıştır.

Büyükşehir Yasası ile kentleri köylerdeki  seçmene muhtaç hale getiren bu sistem siyaset cambazlarına ve uyanık seçmenlere yeni “ pazarlık alanları “ açmıştır.

   Gün ola, yarın ola ve sonumuz hayır ola.!