Son yıllarda kadınlarımız voleybolda muhteşem başarılara imza atmaya devam ediyorlar. Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen, FIVB Dünya Kadınlar Kulüpler Şamiyonası’nda Türk takımlarının resitali sonunda gülen taraf Eczacıbaşı Dynamit oldu.
Kaybeden yok yine Türkiye kazandı. Kim kazanırsa kazansın Türkiye’ye yazıyor. Ne kadar güzel bir olay. İşte bütün branşlarda bunu istiyoruz. Ama kolay olmuyor. Bu yılların bir deneyimi ile oluştu. Aynı zamanda Avrupa ve Dünya’da Milli Takım’ın başarısı, kulüplerin elde ettiği başarıları bir kez  daha tekrarlamış olduk.
Daha önceki yıllarda Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı bu kupayı kazanmayı başarmışlardı. Şimdi bir kez daha bunu tekrarlamış olduk. Geçen yıl olduğu bu gibi, bu yıl da finale damga vuran Türk takımları oldu. 
Yılların deneyimine sahip olan Eczacıbaşı voleybolda büyük başarılara imza atmış bir takım. Daha sonra diğer takımların da büyük başarıları vardı. Son yıllara yine Vakıfbank damga vurmuştu. Daha önceki yıllarda bu kupayı ilk kez Fenerbahçe Voleybol takımı bu kupayı kazanmıştı. 
Artık kadınlar voleybol deyince dünyada ilk akla gelen ülke Türkiye oldu. Yine söylüyorum; kadınlar hangi sporu ele alsalar başarılı oluyorlar. Basketbol, voleybol, hentbol ve son günlerde futbolda da büyük başarılara imza attılar. 
Darısı erkek takımlarının başına diyelim. Ama kadınlar gerçekten çok başarılı. Voleybolun kalbi artık Türkiye’de atıyor. Bunu Milletler Ligi’ni ve Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanarak Milli Takım ispatlamıştı. 
Türkiye’deki kulüp takımları çok başarılı. Kulüplerin başarılı olması Milli Takıma da yansıdı. Şimdi sıra Paris 2024 Olimpiyatları’nda… Sanıyorum burada da altın madalyanın en büyük adaylarından biri Türkiye Milli Takımı olacaktır.
Özellikle voleybolda dünya devlerinden biri olan Çin’de, Çin takımları ve diğer ülke takımlarını birer birer dize getiren Eczacıbaşı Dynamit ve Vakıfbank, diğer ülke takımları eleyerek finale kadar gelmeyi başardılar. 
Çin’de Türk derbisi yaşandı. Kim kazanırsa kazansın Türkiye kazandı. Her iki takımı da tebrik etmek gerekiyor. Tabii birisi kazanacak, biri kaybedecek. Ama kazanan Türkiye olacaktı. 
Çekişmeli geçen Türk derbisini kazanan 3-2 kazanan Eczacıbaşı Dynamit oldu. Şampiyonu tebrik ediyoruz. 3. Kez bu kupayı kazanmayı başaran Ezacıbaşı Dynamit’i kutlarken, daha önce 4 kez bu kupayı kazanan Vakıfbank 3. İkinciliğini almayı başardı.
Sonuçta 16 yıldır düzenlenen kupanın yarısından çoğunu Türk takımları kazanmış. Yine söylüyorum; Dünya’da voleybol denince ilk akla gelen ülkelerden biri Türkiye oldu. Fenerbahçe, Eczacıbaşı ve Vakıfbank bu kupayı toplam 9 kez kazanmış.
Hatta 2. ve 3.’lükleri saymıyorum bile… Darısı diğer kulüplerin başına diyelim. Hatta diğer spor branşlarında böyle bir başarı henüz elde edilmedi. Dilerim ki, diğer spor branşlarda da böyle şampiyonluklar gelmeye devam eder. 
Bireysel sporları saymıyorum. Bireysel spor branşlarında çok büyük başarılara imza atmış sporcular var. 
Ama takım sporlarında en büyük başarıların tümü sanıyorum voleybol sporuna ait.
Bir kez daha öncelikle şampiyon Eczacıbaşı Dynamit ve 2. olan Vakıfbank’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz…