İslamiyetten önce Türkler çocuklarına yaşadıkları coğrafyaya uygun yiğitlik ve kahramanlığı çağrıştıran isimler koyarlardı.

   Asya’dan İran’a geldiklerinde Farsça isimler kullanılmaya başlandı. Türkler Anadolu’ya yerleştikten sonra kutsal olarak kabul ettikleri İslâm büyüklerinin isimlerini çocuklarına koymaya başladılar. İsmail peygamberin adından dolayı Anadolu’da “ İsmail “ adı çok vardır.

Birçok insan isminin anlamını ve tarihi geçmişini bilmez. Yeni doğan beneğin dedesinin adı İsmail ise ailede oğlandan doğan ilk erkek çocuğa dedesinin adını koymak adet ve manevi sorumluluktu. Anadolu’da çoğu insan bu ismi “ İsmel” olarak telaffuz eder.

 YALNIZ YAŞAMAK

 Günümüzde toplum içinde mutlu olması gereken insanlar kalabalıklar içinde “ yalnız “ yaşamak zorunda kalıyorlar.

  İnsanlara toplumdan, çevreden ve aile içinden yüklenen görevler ve yasaklar nedeniyle insanlar” doğru ve yanlışı düşünemeden” yaşıyorlar. Hayat hepimizi kolaylıklarla, iyiliklerle ve güzelliklerle karşılaştırsın.

İNSANLARIN ADLANDIRDIĞI ZAMAN PARÇALARI

Saniye, dakika, saat, gün, hafta, ay ve sene insanların adlandırdığı zaman parçalarıdır.

Kainat sisteminde bunların hiç önemi yoktur.

İnsanların icat ettiği çeşitli takvimlerin birine göre bu gün yılın son günüdür. Ticaretin; turizmin hareketlenmesi, tatil fırsatı ve ailelerin buluşması için bir zaman yaratılmıştır.

Sonuç olarak acısıyla, tatlısıyla, hayaller ve ümitleriyle 365 gün geride kalmıştır. Şimdi geçmişte yaşadığımız seneler ve son seneden edindiğimiz deneyimlerle yeni bir zamana gireceğiz. Bu zaman diliminin tüm insanlığa barış, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.