Geçen yılın Başpehlivanı İsmail Balaban, 2. Kaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde fırtına gibi esti ve bütün rakiplerini birer birer yenerek bu yıl da başpehlivanlığı kazandı.

İsmail Balaban, geçen yıl İsmail Koç ile final yaparak başpehlivanlığı kazanmıştı. Bu yıl da finalde Mustafa Taş’ı yenerek, 2. Kaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde ikinci kez başpehlivanlığı kazandı. İsmail Balaban gelecek yıl yapılacak Kaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde de kazanırsa 3 kez üst üste başpehlivanlığı kazanmış olacak.

zsdsafry (1)

Sarı fırtına İsmail Balaban, eski hırsını yakalamış gibi. Kaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 71 başpehlivan katıldı. 71 başpehlivan arasından birinciliği İsmail Balaban kazanırken, Mustafa Taş ikinci ve üçüncüler Mustafa Batu ve Yusuf Can Zeybek oldular.

Geçen hafta yapılan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Ali Gürbüz’e erken elenmişti İsmail Balaban. Kaş Yağlı Pehlivan Gürşleri 1. Tur karşılaşmalarında İsmail Balaban, Mustafa Kemal Karaboğa’yı yenerek bir üst tura adını yazdırdı. 2. Tur karşılaşmalarında ilk 8 pehlivan Ertuğrul Dağdeviren – Özkan Yılmaz, Fatih Atlı – Furkan Durmuş Altın, Hasan Cengiz – Ünal Karaman ve Abdullah Güngör – Ali Gökçen ile karşılaştı. İsmail Balaban ile 27 başpehlivan doğrudan tur atladılar. 3. Turda İsmail Balaban ile Osman Aynur karşılaştı. Her iki pehlivanın kıyasıya mücadelesi ve biraz da sert geçen karşılaşmada tur atlayan isim İsmail Balaban oldu.

80ca1b32-7736-4e56-adbc-e59242eefb08

Son 16 turunda ise İsmail Balaban, Tanju Gemici ile karşılaştı. Balaban seri ve hızlı hareketleri sonucunda Tanju Gemici’nin de sakatlanması ve güreşe devam edememesi ile rakibini yenerek bir üst tura bir adını yazdırdı ve çeyrek finalist oldu.

Çeyrek final karşılaşmalarında sarı fırtına İsmail Balaban bu kez Hüseyin Gümüşalan ile karşılaştı. Bu güreş de uzun sürdü. Fakat sonunda rakibi Hüseyin Gümüşalan’ın sakatlanması sonucu İsmail Balaban yarı finale ismini yazdırdı.

Yarı finalde İsmail Balaban’ın rakibi bu kez Yusuf Can Zeybek oldu. Balaban fırtınası burada da esti ve Yusuf Can Zeybek’i de yenerek finale adını yazdırdı.

zsdsafry (3)

Diğer finalist ise iki Mustafa’nın galibi Mustafa Taş oldu. Yani Mustafa Batu’yu yenen Mustafa Taş, İsmail Balaban’ın finalde rakibi oldu.

Finalde İsmail Balaban, Mustafa Taş’ı uzatmaya girden karşılaşmada yine çabukluğunu konuşturarak başpehlivanlığı kazanan isim oldu.

İsmail Balaban, sinirlerine hakim olamıyor. Çabuk sinirleniyor ve kendine zarar veriyor. Gücünü kontrol ettiği takdirde başarılı yenişler çıkaracağa benziyor. Tabii sakatlıklar olmaz ise!..

e42b05d6-3f34-4774-abcc-f64fde909166